Haberler

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş;

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçim çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini belirterek, Kastamonu’nun nüfus artışıyla sınıf atladığını söyledi.

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçim çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini belirterek, Kastamonu'nun nüfus artışıyla sınıf atladığını söyledi.

Babaş, İzbeli Çiftliğinde basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kastamonu için hayati önem taşıyan Kırık Barajı hakkında bilgi veren Tahsin Babaş, "Şehir hayatında içme suyu çok önemlidir. Bu yüzden en kaliteli suyu Kırık Barajından sağlayabiliriz. Kırık Barajı, içme suyu niteliği açısından memba ve havzası olacak. Kırık Barajının üst kısmında yerleşim alanları olmadığı için tarım yapılmıyor. Bu yüzden gübreleme de olmuyor. Nitratlı veya sülfatlı gübreleme olduğu zaman bunlar insan sağlığına zararlıdır. Kırık Barajında gübreleme olmadığı için buraya gelen içme suyu son derece kalitelidir. İnsan sağlığını için hiçbir sorun teşkil etmiyor. Ayrıca Karaçomak Barajında yapılan analizlerde insan sağlığını tehdit edecek bir sorun yoktur. Ama Kırık Barajındaki içme suyu diğer baraja göre çok daha kaliteli ve kullanışlı olacaktır. Kırık Barajı'nın kısa sürede 2014 yılı yatırım programına alınması için teşkilatımız özverili bir şekilde çalışmasını sürdürüyor. Ayrıca Kırık Barajı, kayak turizmini de hiçbir şekilde engellemeyecektir" dedi.

KASTAMONU, 2014'TE SINIF ATLAYACAK

Kastamonu'nun 2014 yılında nüfusunun 100 bini geçtiğini belirten Tahsin Babaş, "Artık Kastamonu, sınıf atlayacak. 100200 bin arasında işlem görecek. Belediyeye gelen kaynaklar yükselecek. İl Özel İdaresinin kaynakları artacak. Kastamonu'ya artık başka bir göz ile bakılacak" diye konuştu.

Seçim stratejilerini belirlediklerini ve seçim takvimiyle birlikte çalışmalarını hızlandıracaklarını aktaran Babaş, "Şuanda hazırlık aşamasındayız. Projelerimizi seçim takvimiyle birlikte açıklayacağız. Aksi taktirde propaganda dönemi başlamadığından dolayı suç işlemiş oluyoruz. Mahallelerimizdeki toplantılar ise teşkilatla, mahalle temsilcileri veya sandık başkanlarıyla olan toplantılardır" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ile 25 yıl boyunca belediye birlikte görevde bulunduğunu hatırlatan Tahsin Babaş, "Başkanımızın ismini ise bu yüzden saygı ve sevgi çerçevesinde her gittiğimiz yerde anıyoruz. 25 yıl boyunca birlikte çalıştık. Başkanımızı sevdiğimiz için adını telaffuz ediyoruz. Bizler, sayın başkanımızı seçim propagandası asla yapmayız, yapmayacağız da. Bizim amacımız sadece saygımızdan ve sevgimizdendir. Turhan Topçuoğlu'nun üzerinden siyasi bir rant amacımız hayatta olamaz" ifadelerini kullandı.

HAZIRLANAN PROJELERİN BELEDİYEYE AİT OLDUĞUNU İSPATLASINLAR

Son günlerde hazırlanan projelerin Kastamonu Belediyesine ait olduğu yönünde söylentilerin olduğuna dikkat çeken Tahsin Babaş, "Avrupa Birliği'nden finansa edilen Belediye Entegre Su Tesisi projesini hiçbir yerde benim diye konuşmadım. Belediyeye ait olup ta benim dediğimiz zaten hiçbir proje olmadı. Bu projenin hazırlanmasında, yürütülmesinde ve takip edilmesinde benim büyük emeklerim oldu. Bu proje Kastamonuluların projesidir. Biz, bu projeyi alıp bir yere götürmedik. Proje olduğu yerde zaten duruyor. Bu projeyle birlikte Şehir Parkını da devam ettireceğiz. Ayrıca Turhan Topçuoğlu zamanında başlanıp yarım kalan projeleri de devam ettireceğiz" dedi.

Ayrıca Babaş, Şehir Parkı projesinin devam ettirilmesinin diğer projelerinde belediyeye ait olduğun anlamına gelmediğini kaydetti.

Hazırlanan diğer projelerin ise hepsinin kendisine ait olduğunu vurgulayan Tahsin Babaş, "Diğer projelerin hepsi benim, ellerinden kanıt varsı çıkıp açıklasınlar. Yıllardır bu projeler üzerinden çalışma yapıyorum. Müşavirlik firmasını çağırıp Kastamonu'ya çalışma yaptık. Hatta projeler üzerinden son çalışmaları da teşkilatımızla birlikte karar verdik"

MONORAY PROJESİ RANTABL DEĞİL

Kastamonu Belediyesi tarafından hazırlanan projelerin rantabl olan bir kısmının devam ettirileceğini belirten Tahsin Babaş, "Hazırlanan bu projelerde ve bu ekipte bende bulundum. Bu yüzden bu projelerin rantabl olanlarını devam ettireceğiz. Monoray projesi ise, şuanda rantabl olmadığından dolayı programımızda bulunmuyor" dedi.

Şeyh Şabanı Veli Caddesi'nin mimarisine ve dokusuna dokunmadan tamamen yeni bir çevre düzenlemesi yapılacağını ifade eden Tahsin Babaş, şöyle konuştu: "Bunun yanında Doğu ve Batı bulvarı dediğimiz projelerimiz var. Her iki bulvar projesiyle hem tarihi dokuyu hem kültürel turizmi geliştirmek istiyoruz. Bunun yanı sıra trafik sorununa da çözüm bulmuş olacağız.

ŞEHRİMİZ İÇİN ÇILGIN BİR PROJEMİZ VAR

Kastamonu'ya kazandırmayı hedefledikleri bu projelerin dışında çılgın bir projelerinin de olduğunu açıklayan Babaş, şunları kaydetti: "Bu çılgın projemizi ileriki günlerde açıklayacağız. Ayrıca hiçbir projemizi proje olsun diye yapmıyoruz. Bu projelerin hepsinin ayağı yere basıyor ve finansmanı düşünülmüştür. Çılgın projemizle, Kastamonu halkının bütün ihtiyaçlarına ve sorunlarına çözüm bulacağız. Çılgın projemize ilk 5 yıl içerisinde başlanacak. Fakat tamamlanması ilk 5 yıl içerisinde gerçekleşmeyebilir"

Çılgın projelerinin dışında her mahalleye ayrı proje hazırladıklarını söyleyen Tahsin Babaş, "Her mahallenin kalkınması için bir projemiz var. Bu projelerimizi seçim takvimi çerçevesinde kamuoyuna açıklayacağız. Başbakanımız Kastamonu'yu çok istiyor. Kastamonu'ya karşı özel bir ilgisi var. Şehrimize miting yapmaya gelecek. İktidarla Kastamonu Belediyesini birleştirmek istiyor. Projelerinizle halkın karşısına çıkın ve anlatın dedi. Bu hazırladığımız projelere destek vereceğini ve arkamızda olduğunu söyledi. Sayın Başbakanımız, bizlere her türlü desteği verecek. Bizde aldığımız bu güçle çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Babaş'ın yanı sıra AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik, Merkez İlçe Başkanı Feridun Öztürk, Kadın Kolları İl Başkanı Yüksel Özbay, İzbeli Çiftliğin sahibi Sabiha İzbeli ve Serdar İzbeli ile eşi Nebahat Babaş katıldı.

Toplantının sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turhan Topçuoğlu Tahsin Babaş Kastamonu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title