Haberler

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz Açıklaması

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, otoparkların inşaat maliyetlerini reklam ve sponsorlardan karşılayacaklarını söyledi.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, otoparkların inşaat maliyetlerini reklam ve sponsorlardan karşılayacaklarını söyledi.

Çankaya'nın en önemli, sorunlarından biri olan otopark sorununa AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz'dan çok konuşulacak iddialı bir proje geldi. Çankayalıların 2014 yerel seçimlerinde kendilerine yetki verdiği takdirde Çankaya'da belirlenen birkaç bölgeye yeni nesil otoparklar inşa edeceklerini belirten Yılmaz, "Bu sorunu tamamıyla çözmek istiyoruz. Avrupa'nın önemli ülkelerinin başkentlerinde Amerika'da eyaletlerdeki şehirlerde bu tarz sorunlar yaşamazsınız. Niye bizim Çankayalı halkımız yaşıyor. Bu bizim halkımıza revamıdır? Çankayalı her şeyin en iyisine layıktır. Çankaya'nın hangi eski yerleşim bölgelerine giderseniz gidin, Çankaya'nın en büyük sorunlarından birisi de otopark sorunudur. Emek mahallesinde de aynı sorun vardır, Maltepe mahallesinde de, Ayrancı Mahallesi'nde de. Bunlarla ilgili olarak mevcut CHP'li Çankaya belediyesi somut bir proje ve çözüm önerisi ortaya koyamamıştır" dedi.

Bahçeli ve Emek bölgesindeki eski binaların yıkılıp yerine yeni yapılan binalarda da aynı sorunun bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "Nasıl oluyor bu? Mevcut yasaya göre otopark ihtiyacının bina içinde veya parselinde karşılanması esastır maddesi olmasına rağmen, otopark ihtiyacı sadece proje üzerinde karşılanıyor ve yapı ruhsatı alınıyor peki ya sonra? Denetim mekanizmasının eksik ve kusurlu olduğundan ötürü, projede ortaya konan otopark uygulamaya geçmiyor. Burada ciddi bir vurdumduymazlık ve işgüzarlık vardır" dedi.

Geliştirdikleri bir formülle Çankaya'daki otopark sorununa kalıcı bir çözüm getireceklerini vurgulayan Yılmaz, "İlçe başkanlığımızda bu konu ile alakadar mühendis, mimar ve şehir plancılardan oluşan teknik bir kadro kurduk. Bu kadro'nun görevi Çankaya'daki mahallerdeki teknik sorunları tespit ederek bunlara kalıcı, hesaplı, teknik çözümler üretmek. Bize Çankaya Belediyesi diyor ki: Kaynağı ben bulamıyorum, siz nasıl bulacaksınız? Aslında, bu sorunun cevabı çok basit. Biz sadece ve sadece kaynaklarımızı israf etmeyeceğiz, verimli olarak kullanacağız. Yer temini hususunda, kamu'dan birkaç kurumla görüşmelerimiz devam ediyor, otoparkların inşası konusunda, yıllık olarak alacağımız reklamlar ve mağaza kira gelirleri sayesinde bu otoparkları çok ucuza mal edeceğiz. Ayrıca yeni nesil kaldırım ve kaldırım taşlarıyla araçların kaldırımlara da çıkmasını engelleyerek yayalar için yapılmış kaldırımları yeniden yayalara tahsis edeceğiz, bölgemizde asla tarihi ve kültürel yozlaşmaya müsaade etmeyeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Çankaya Belediyesi Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title