Haberler

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz Açıklaması

Çankaya'da bulunan başıboş hayvanların yemeklerini lokantalarda toplayacaklarını söyledi.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz,

Çankaya'da bulunan başıboş hayvanların yemeklerini lokantalarda toplayacaklarını söyledi.

Çankaya'nın kanayan yarası haline gelen başıboş köpekler için AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz'dan çok konuşulacak bir proje geldi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Halkımız 2014 yerel seçimlerinde bize yetki verdiği takdirde Çankaya'da belirlediğimiz birkaç bölgeye yeni nesil hayvan barınakları inşa ederek, bu sorunu tamamıyla çözmek istiyoruz. Avrupa'nın önemli ülkelerinin başkentlerinde Amerika'da eyaletlerdeki şehirlerde bu tarz sorunlar yaşamazsınız. Niye bizim Çankayalı halkımız yaşıyor. Bu bizim halkımıza revamıdır?" dedi.

Çankaya'nın en büyük sorunlarından birinin başıboş hayvanlar olduğunu kaydeden Yılmaz, "Anıttepe mahallesinde de aynı sorun vardır, Yıldız mahallesinde de, Cebeci mahallesinde de. Bunlarla ilgili olarak mevcut CHP'li Çankaya belediyesi eski adıyla Mühye köyü yeni adıyla Yeşilkent mahallesine hayvan barınağı inşa etmiştir. Ama bu barınak sorunu çözememiştir. Mühye deki hayvan barınağında hayvanların yemeklerinin bittiğini, hayvanların aç kaldığını gazeteler yazdı. Duyarlı Çankayalı vatandaşlarımız Çankaya Belediyesine ait olan bu barınaklara yemek götürerek bu sorunu çözdüler" dedi.

Çankaya'da belirlenecek birkaç bölgeye yeni nesil hayvan barınakları inşa ederek, bu sorunu tamamıyla çözmek istediklerini belirten Yılmaz, "Avrupa'nın önemli ülkelerinin başkentlerinde Amerika'da eyaletlerdeki şehirlerde bu tarz sorunlar yaşamazsınız. Niye bizim Çankayalı halkımız yaşıyor. Bu bizim halkımıza revamıdır? Biz geliştirdiğimiz çok güzel bir formülle bu hayvanların yemek sorunlarını çözmeyi planlıyoruz. Lokanta ve restoranlarda haftanın belirli günlerinde toplanacak olan yemek artıkları yeni nesil barınaklarımıza ulaştırılarak hem israfın önüne geçilecek hem de başıboş hayvanlarımızın yemek ihtiyacı çözülmüş olacaktır. Böylelikle hem Çankaya halkımız sokaklarda ve parklarda özgürce yürüyebilecek, hem de başıboş hayvanlarımız için yaşanabilir bir barınak inşa edilerek yemek sorunları çözülmüş olacaktır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title