Haberler

AK Parti Adana İl Gençlik Kolları Olağan Kongresi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi Seyhan Oteli'nde Gerçekleştirildi. Kongrede Başkanlığa Orhan Tosun ve Harun Alanoğlu Aday Oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi Seyhan Oteli'nde gerçekleştirildi. Kongrede başkanlığa Orhan Tosun ve Harun Alanoğlu aday oldu.

AK Parti Adana İl Gençlik Kolları yeni başkanını seçmek için bugün Seyhan Oteli'nde sandık başına gitti. Kongrede mevcut başkan Şükrü Erdinç aday olmazken Orhan Tosun ve Harun Alanoğlu 623 delegenin oyunu alabilmek için yarıştı.

Kongrede konuşan AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Attaroğlu, gençlerin AK Parti için çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye nüfusunun büyük bir çoğunluğunun gençlerden oluştuğunu belirterek, "Adana'da 22 Temmuz'da gençlerle birlikte çalışarak başarılı bir seçim geçirdik. AK Parti ailesi olarak kurulduğumuz andan itibaren gençlere çok önem veriyoruz. Çünkü Türkiye genç bir nüfusa sahip. Aynı zamanda gençler iyi bir siyasetçi olursa geleceğimiz emin ellerde olmuş olur. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'da bu başarıya gençlik kollarından gelmiştir" dedi.

Attaroğlu, yapılacak seçimden sonra başkanlık koltuğuna kim oturursa otursun saygı duyacaklarını, kimsenin AK Parti arasına nifak tohumlarını ekemeyeceğini vurgulayarak, "Durmak yok yola devam" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise AK Parti'nin gençlere çok önem verdiğini AK Parti'de siyaset yapan gençlerin de eğitim seviyesinin çok yüksek olduğunu söyledi. Durak, "AK Parti bir ilke imza atarak Yerel Siyaset Akademisini kurdu. Burada siyaset eğitimi alacak gençlerin en az lise mezunu olması şartı aranıyor. Bu çok doğru bir adım. Eğitim çok önemli. Bizler geldiğimiz noktalara hasbel kader geldik. Ancak gençler artık siyaset konusunda eğitilecek" şeklinde konuştu.

Durak, gençlere seslenerek hayal bile edemeyecekleri mertebeleri hedeflemeleri gerektiğini çünkü gençlerin kendilerinden daha başarılı olacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Kongrede yaş haddi nedeniyle gençlik kollarında ayrılmak zorunda kalan delegelere hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

Kongreye AK Parti 22. dönem Adana Milletvekili Ziyaettin Yağcı, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Arslan, Mehmet Turan ve Mustafa Akış ile Gençlik Kolları MKYK Üyesi Murat Dirican, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu ve çok sayıda delege katıldı.

(FK-AB-AB-Y)

13.01.2008 16:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title