Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması

"Her çocuğumuzun hakkını, çocuğun kararını kullanarak gözetmek en temel politikamız oldu"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Her çocuğumuzun hakkını, çocuğun kararını kullanarak gözetmek en temel politikamız oldu" dedi.

Şahin, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında "bakanlığa bağlı kurumlarda kalan çocukları satranç sporuna yönlendirmek" amacıyla imzalanan işbirliği protokolünün tanıtım toplantısında, çocuklarla ilgili bütün çalışmalara öncelik verdiklerini söyledi.

Bugünün çocuklarının geleceğin doktorları, ebeleri hemşireleri, bakanları ve başbakanları olacağını belirten Şahin, çocuklara hitaben şöyle konuştu:

"O yüzden baştan temeli sağlam tutmak ve doğuştan gelen her çocuğumuzun hakkını, çocuğun kararını kullanarak gözetmek en temel politikamız oldu. Her çocuğun kabiliyetini, kapasitesini, ortaya çıkacak gücünü, bu ülkenin kalkınma hamlesinin başından, temelinden oluşturmayı çok önemsedik. İşte o yüzden 'önce çocuk' dedik."

Şahin, fikri, vicdanı ve ikbali hür nesiller yetiştirmek için her çocuğa kendi kıymetini vererek, kendi değeri ölçüsünde yetiştirmenin en temel felsefeleri olduğunu vurguladı.

Satrancın önemine de değinen Şahin, satrancın, zihinsel kapasiteyi, özgüveni, yaşam becerileri ve yaşam kalitesini artırma bakımında çok önemli bir spor olduğunu söyledi.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya da çocukların hangi spor dalında yetenekliyse o alanda faaliyette bulunması ve sporu yaşantılarının ayrılmaz bir parçası haline, hayat tarzı haline getirmesi yönünde çabaları olduğunu söyledi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında imzalanan işbirliği protokolü hakkında bilgi verdi.

Çocuk Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı kuruluşlardaki çocukların satranca yöndendirilmesi için gerekli ortamların hazırlandığı belirten Tulay, şunları kaydetti:

"Protokolün içeriğinde, bedelsiz satranç sınıfları oluşturulması,  kuruluşlar arasında bölgesel ve ulusal düzeyde satranç turnuvaları düzenlenmesi, antrenörler yetiştirilmesi, federasyon ve il müdürlüğü arasında ortak faaliyet ve çalışmaların hazırlanması gibi konular yer alıyor. Bu proje ile çocuklarımız satranç sporuyla tanışacak. Zamanla satrancın akademik ve sosyal yaşama olan ölçülemez katkıları gözle görülebilir bir seviyeye ulaşacaktır."

Konuşmaların ardından Şahin ve Tulay, satranç yarışmasında dereceye girenlere satranç takımı hediye etti.

Ödül töreni

Şahin, bir otelde gerçekleştirilen Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası ödül töreninde ise kendini yetiştiren, geliştiren "Ben yarışacağım, ben bu yarışa hazırım" diyen herkesi tebrik ettiğini belirtti.

Kız çocukları ve kadınların hayatın her alanında etkili olması gerektiğini vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle devam etti:

"Bu yüzden her alanda güçlü bir şekilde yerlerini alması ve burada güçlerini göstermesi gerekiyor. Kadınıyla, erkeğiyle hayat bir bütün. Dolayısıyla ikisinin beraber yeteneğinin, kabiliyetinin geliştirildiği alanlar  çok önemli ve çok kıymetli. Bir akıl sporu olan santrançtan ve binlerce faydasından bahsediyoruz.  Bu kadar zihin ve ruh dünyamızı aydınlatan, aklımızın daha da modüllü bir şekilde  çalışmasını sağlayan ve yaptığımız her hamleye karşı, karşının yapacağı hamleyi takip edip ona göre birkaç hamle sonrayı kestirebilmek, o önsezi ve özgüven kendi içinde çok farklı bir strateji ve beyin gerektiriyor. Bu alanda başarılı olanlar hayatın her alanında başarılı oluyor."

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ise Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sponsorluğunu üstlendiklerini belirterek, kendilerine bu imkanı veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bakan Şahin ve protokol üyeleri, şampiyonada dereceye girenlere madalya, kupa ve hediye çeklerini verdi.

Öte yandan Şahin ve beraberindeki heyet, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Fatma Şahin Şehitkamil Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title