Haberler

Yargı dizisindeki sahne bakanlığı rahatsız etti! RTÜK'e şikayette bulundular

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu haftaki bölümünde işlediği konuyla bakım kuruluşlarının itibarı ve kuruluşlarda kalan çocukların psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle Yargı dizisi hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na şikayette bulundu.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu haftaki bölümünün, çocukların psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle "Yargı" dizisi hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikayette bulundu.

"İSTİSMAR" İDDİASI TARTIŞMA YARATTI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bir televizyon kanalında yayımlanan dizinin bir bölümünde, "bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği, kuruluşlarda görevli personelin organize suç örgütü üyesi olup çocukların istismarına zemin hazırladığı" iddiasının işlendiğinin belirlendiği kaydedildi.

ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİLERİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Açıklamada, bu iddianın çocuğun yüksek yararı çerçevesinde milli ve manevi değerleri gözeterek, bilimsel veriye dayalı hizmet veren bakım kuruluşları ile buralardaki çocukların psikolojilerine zarar verebileceğinin değerlendirilmesi üzerine harekete geçildiği bildirildi. Dizinin söz konusu bölümüne yönelik RTÜK'e verilen şikayet dilekçesinde, dizilerde işlenen konu ve olaylarda korunma altındaki çocukların örselenmesine sebebiyet verilmemesinin ve bakanlık hizmet, politika ve modellerine hassasiyetle yaklaşılmasının öneminin vurgulandığı kaydedildi.

"TOPLUMUN VİCDANI RAHATSIZ"

Açıklamaya göre çocuğun üstün yararı ilkesi doğrultusunda yürütülen çalışmalarda, bakanlığın tüm mecralarda çocuk haklarını savunduğu kaydedilen dilekçede, "Bakanlığımızın hizmetleri ve çocuklarımız hakkında olumsuz yayınlarla kamuoyunda infial yaratan bu gibi durumlar, toplumun vicdanını oldukça rahatsız etmektedir." ifadesine yer verildi.

BAKAN GÖKTAŞ, YAPIMCILARLA BİR ARAYA GELECEK

Açıklamada ayrıca, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın daha önce gazetecilere, RTÜK ile ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik işbirliği kapsamında yakın zamanda dizi yapımcılarıyla bir araya gelerek bu konulardaki hassasiyetlerini ifade edeceğini söylediği de hatırlatıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Yargı Radyo Yargı Televizyon Medya Yerel Magazin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Anonim:

"İSTİSMAR" ??? Bakanlıklar Biraz Cemaatlerde ve Tarikatlarda T3cavüze Uğrayan Çocukları Düşünse Keşke

118
59
yanıtYanıtla
Aysegulll:

Rtük şakamısınız siz :)))) devede kulak kalır yargı dizisi diğer dizileri komple kaldırın o zaman ..... gündüz kuşagındaki saçma sapan kadın proglamları çok düzgün degil mi? kimin eli kimin cebinde belli değil,bence ilk başta onları bi kaldırın

147
10
yanıtYanıtla
Yahya Akçay:

doğru konuyu ele almışlar bu gibi yerlerde bu işler çok oluyor analaarı babaları arkalarını kollayacak kimsleri yok, doğruları açığa çıkarmak bu ülkede suç,rtürk sen trtyi kapat devamlı şiddet öldürme kılıç kalkan dövüşleri yandaş medyaya bak, devamlı öldürme mızrak saplama daha neleri bunlarlada ilgilen birz

51
12
yanıtYanıtla
Melek Taşçı:

Gerçekler zoruna gitmiş

45
9
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Toplumun vicdani dizide olanlardan degil gercekte yaşananlardan rahatsiz asıl.

41
6
yanıtYanıtla
EVO20 :

ŞU DİZİLERİ RAHAT BIRAKIN ALLAHIN CEZALARI BEĞENMİYORSANIZ İZLEMEYİN TÜRK DİZİSİ İZLEYEMEZ OLDUK ŞU RTÜK BELASI YÜZÜNDEN!!! YABANCI DİZİ İZLEYİN HERŞEYE KARIŞMIYORLAR DİZİ İZLEDİĞİNİZİ ANLARSINIZ!

6
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title