Haberler

AİBPA Heyeti Süleyman Şah Kampı'nda

Güncelleme:

Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Heyeti Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kalan Suriyeli misafirleri ziyaret etti.

Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kalan Suriyeli misafirleri ziyaret etti. Akçakale Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; ziyarete, Bolu Milletvekili AİBPA Ekonomi Komitesi Başkanı Ali Ercoşkun, Dışişleri ve Protokol Başkanı Uzman Fikriye Yakıştıran, Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Görevlisi Betül Boydak, Avusturya AİBPA Enerji Komitesi Başkanı Stefan Schennach, İtalya Senatörü Maria Mussini, İtalya Seneto Görevlisi Roberta Daddio katıldı. Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne gelen heyeti, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Başkanı Mahmut Sönmez, Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç, Müdür Yardımcıları Bekir Engül, Hasan Öztürk ve Yasin Seyhan karşıladı. Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, daha sonra çadır kent içerisinde bulunan Suriyeli sığınmacıları ziyaret ederek onlarla sohbet etti.

'İFTİHAR EDİYORUM'
Bolu Milletvekili AİBPA Ekonomi Komitesi Başkanı Ali Ercoşkun, 'Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nin Türkiye'nin en büyük çadır kenti olduğunu belirtti. Ercoşkun, "Buradaki gördüğümüz tablodan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak mutluluk duyuyorum, iftihar ediyorum. Çünkü hem Ürdün'deki hem de Lübnan'daki kamplarda buradaki verilen hizmetin iddia ediyorum ki yüzde birini sağlamaları mümkün değildir. Bunu da yerinde görmüş olduk" dedi. Bu ziyaretin amacının, Suriyeli misafirlerin Türkiye'de nasıl ağırlandığını Avrupa ülkelerine göstermek olduğunu, bu tür ziyaretlerin Türkiye'nin imajını yükselttiğini söyleyen Erçoşkun, Şanlıurfa Valiliği'ne, AFAD yetkililerine, ilçe kaymakamlığına ve çalışan personele teşekkür etti.

Kaymakamı Fırat ise "Avrupa birliği parlamenterler adına heyetimiz burada. Kendilerine Süleyman Şah çadır kentimizi gezdirip tanıtacağız. Ben özellikle sayın milletvekilimizin nezdinde teşekkür ederim. Burada bütün personelimiz elinden geldiği kadar Suriyeli kardeşlerimize hizmet etmek için çabalıyorlar" dedi.

'İMKÂNLAR ÇOK İYİ'
İtalya Senatörü Maria Mussini de, "Bu çadır kent, hayal ettiğimizin çok çok ötesinde. Türk hükümetinin sağlamış olduğu imkânlar çok İyi. Suriyeli misafirler evlerinden, memleketlerinden uzak olsalar bile kültürlerini, geleneklerini burada sürdürebilmeleri bizleri çok sevindirdi" diye konuştu. Açıklamaların ardından, AİBPA Heyeti çadırlarda kalan Suriyeli aileleri ziyaret ettikten sonra, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nden ayrıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ali Ercoşkun Süleyman Şah Akçakale Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title