Haberler

Ahlat'ta Yılsonu Sergisi

Bitlis’in Ahlat Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından açılan yılsonu sergisi büyük beğeni gördü.

Bitlis'in Ahlat Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından açılan yılsonu sergisi büyük beğeni gördü.

Serginin açılış konuşmasını yapan Ahlat HEM Müdürü Rafet Akgün, sergilerine katılan herkese teşekkür ederek, "Milli eğitim faaliyetleri içerisinde halk eğitim merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. Yediden yetmişe herkes için eğitim ilkesine göre hareket eden halk eğitimi merkezlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Her ne kadar eğitim sistemimiz örgün ve yaygın eğitim diye iki ana başlık etrafında toplansa da; yaygın eğitim kısmını tamamen üstlenmekle birlikte aynı doğrultuda örgün eğitim içinde de faaliyet göstermekteyiz. Halk eğitim merkezlerimiz beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi kendine amaç edinmiş, yerel değerlere önem veren, faaliyetleri rastgele değil planlı ve programlı olan kurumlardır. Parolamız 'Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz' ifadesini hayata geçirmektir. Ahlat Halk Eğitimi Merkezi olarak 2015-2016 eğitim- öğretim yılında açtığımız toplam 327 kursta 6 bin 11 kursiyerimiz faydalandı" dedi.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ise; "Halk eğitim merkezi yıllar öncesinde halkın yediden yetmişe mesleki ve çeşitli alanlarda halka hizmet etmek için kurulmuş eğitim kurumlarıdır. Bundan birkaç sene öncesine kadar halk eğitimi merkezlerimiz bir nevi işlevlerini yitirmiş vaziyetteydiler, fakat özellikle Ahlat için söylüyorum 1-2 yıldır halk eğitimi merkezi bünyesinde o kadar mükemmel işler yapılıyor ki 300'den fazla kurs ve 6 binden fazla kursiyer bu eğitim kurumundan faydalanıyor. El emeği göz nuru üretilen ürünlerle beraber sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunmak, bayan kardeşlerimizin farklı faaliyetlerle desteklemek son derece önemli bir hizmettir. O yüzden halk eğitimi merkezleri pasif duruma getirilecek kurumlarımız değil, bilakis tam tersine çeşitli sosyal, kültürel, mesleki ve okuma yazma kurslarıyla halkımızla bütünleşen kurumlarımızdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışını Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ın eşi Ayşegül Çoban, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Birgül Otlu ve bayanlar yaptı.

Açılıştan sonra davetliler halk eğitimi merkezi bünyesinde açılan el sanatları sergisi ve fotoğrafçılık kursu sergilerini gezdi. Sergiyi gezen vatandaşlar, çok güzel ve görkemli bir sergi olduğunu ifade ederek emek verenleri tebrik ettiler. Serginin 3 Haziran 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar açık olacağı belirtildi.

Ahlat Kapalı Spor Salonu'nda açılan görkemli sergiye Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title