Haberler

Afyonkarahisar İgm'de 'Söz Verip, Vermeme' Tartışması

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi toplantılarının ikinci gününde MHP Grup Başkanı İsa Çağa ile Meclis Başkanı Salih Sel arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi toplantılarının ikinci gününde MHP Grup Başkanı İsa Çağa ile Meclis Başkanı Salih Sel arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Birleşim öncesinde yazılı olarak gündem dışı konuşma yapmak istediğini bildirmesine rağmen Meclis Başkanı Sel tarafından konuşma hakkı verilmeyen İsa Çağa, başkanlık kürsüsüne yürüdü. Kendisine neden konuşma hakkı verilmediğini soran Çağa'ya, İGM Başkanı Sel, mevzuatı hatırlatarak konuşma hakkı verip vermemenin başkanın elinde olduğunu hatırlattı. Bozuk yolların durumu ile ilgili konuşma yapmak isteyeceğini yenileyen MHP Grup Başkanı Çağa'ya İGM Başkanı Sel, bozuk yollarla ilgili zaten alınmış bir kararın olduğunu, bu konuda bir konuşma yapmaya gerek olmadığını söyledi.

Kısa süreli gerginliğin ardından makamında bir basın toplantısı düzenleyen İGM Başkanı Sel, burada, yönetmeliğin 11. maddesini hatırlattı. Kararın açık ve net olarak yer aldığını basın mensuplarına da gösteren Sel, "Arkadaşımız bozulan yollar hakkında gündem dışı söz almak istiyor. Ben de diyorum ki bozulan yollarla ilgili bizde zaten bir sürü önerge geldi biz gerekli incelemeleri yapıyoruz. Kısaca bir bilgi de verdim içeride. Ama buna rağmen efendim basına mı konuşayım diye laf söylüyor. Biz bugüne kadar hep iyi niyetli davrandık. Hiçbir zaman için siyaset yapmadık. Biz elimizden geldiği kadar işi anında çözelim faydalı olalım diye gayret ediyoruz. Bu neresi olursa olsun. Ama maalesef bazı arkadaşlar işi farklı yönlere çekmeye çalışıyorlar" dedi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA YOK

Başkanının görevi kötüye kullanma gibi bir ifadenin de yer almasına değinen Sel, şöyle devam etti:

"Burada yazılı olanı size açık bir şekilde gösteriyorum. Bu artık görevi kötüye kullanmak mıdır değil midir? Yoruma hiç gerek yok. Yorumlanacak bir durumda söz konusu değil. Çok açık ve net olarak yer alıyor. Bozulan yollarla ilgili olarak biz zaten gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yani tekrar burada çıkıp da ben İnli beldesinin yolu ile ilgili görüşmek istiyorum diyor. Biliyoruz biz, hepsini biliyoruz. Bozulan yollarla ilgili bize zaten gerekli şeyler geldi. Müracaatlar var, biz de gidiyoruz. Kış bu sene çok çetin geçtiği için yolları düzeltmek için her şeyi seferber ettik. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

Önceki gün MHP'li İGM üyesi İbrahim Acar'a söz verdiğini anlatan Sel, "Yeri geliyor AK Parti'den bizim arkadaşlara da söz vermiyorum. Yani kişiye ve partiye özel bir şey değil. Bu konu ile ilgili çalışmalar yapıyoruz zaten. İnli yolu diyor biliyorum orayı, çöktüğünü biliyorum yolun. Düzelttirmek için talimatta verdik" şeklinde konuştu.

BU YOLU BOZANLARDAN KİM HESAP SORACAK

Sel'in basın toplantısının ardından MHP Grup Başkanı Çağa da MHP grubunun odasında basın toplantısı düzenledi. Yolların bozuk olması ile ilgili konuşma yapacağını aktaran Çağa, "Şimdi kendisi olayın özünü bilmeden her zamanki tavrıyla söz verip vermeme hakkı bana ait diyerek beni konuşturmadı. Yolların bozuk olmasıyla ilgili kendisinin bilgili olduğunu ve bu konu ile ilgili kendisinin bize bilgi verdiğini söyledi ama benim anlatmak istediğim olay o değildi" şeklinde konuştu.

İGM toplantısının ilkinin ardından Çay'ın İnli beldesine ziyarete gittiğini anlatan Çağa, Kızıldağ Köyü ile İnli beldesi arasındaki yolu yeni yaptıklarını kaydetti. Asfalt yapılalı bir yılın olmamasına rağmen yolun bozulduğunu belirten Çağa, şunları anlattı:

"Orda mıcır yüklü kamyonlar çalışıyor. Yolu çok kötü şekilde bozmuşlar. Daha sonra Karacaören ile İnli arasındaki daha önceden yapılmış olan asfalt yolu kullanmaya başlamışlar. Dün o yoldan döndüm. Yani eski asfaltı da berbat bir şekilde bozmuşlar. Biz geçen yıl uzun süre basını meşgul ettik. Bu astar neden böyle atıldı, neden bir metre eninde astar atıldı diye. Kurum müdürlerimizle birbirimize girdik. Kurum müdürlerinden hesap sorduk. Basını durmadan meşgul ettik. Benim anlatmak istediğim olay şuydu bugün başkan izin verseydi. Bu yolu bozanlardan kim hesap soracak. Kış şartlarında bu yol bozulmadı. Karacaören-İnli arasındaki yol kış şartlarında bu kadar bozuk değildi. Bir hafta önce gittiğimde bu yol böyle bozuk değildi ama dün gittiğimde araba geçecek yer bile kalmamış. Ben bunu anlatacaktım. Başkan olayı ters yorumladı. Bana vermiş olduğu dilekçede hangi konu hakkında söz almak istiyorsan konuyu belirt dedi. Ben de bugün bozuk yollar hakkında söz almak istiyorum dediğimde bana yine söz vermedi. Vatandaşa duyurmak size ait. Başka türlü içerde sesimizi duyuramayacağız bundan böyle grup odasında konuşma yapalım." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Sel İnli Çağa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title