Haberler

Afyonkarahisar'daki Patlama

Merzifon ilçesinde 13.Geleneksel Merzifon Haftası etkinlikleri Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada 25 askerin şehit olması nedeniyle iptal edilirken, sadece etkinlikler arasında yer alan şehitler için mevlit programı gerçekleştirildi.

Merzifon ilçesinde 13. Geleneksel Merzifon Haftası etkinlikleri Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada 25 askerin şehit olması nedeniyle iptal edilirken, sadece etkinlikler arasında yer alan şehitler için mevlit programı gerçekleştirildi.

Şehit ailelerinin de katılımıyla Medrese Camisi'nde gerçekleştirilen mevlite Amasya Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Güneykaya, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Mevlit sonrası şehit aileleri ile Kültür Sitesinde organize edilen yemeğe katılan Vali Öz ve protokol üyeleri, şehit aileleri ile sohbet etti.

Yemekte şehit ailelerine hitap eden Vali Öz, ülkede huzur içinde yaşanması için canını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Türk milletinin uyanık olması gerektiğini söyleyen Öz, şunları kaydetti:

"Vatan topraklarında bugün huzur içinde yaşayabiliyorsak, şehitlerimiz sayesindedir. Topraklarımızın vatan olması için mücadele etmiş, bugün de şehitlik mertebesine erişmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hükümetimiz terörle istikrarlı bir şekilde mücadele etmekte ve teröre karşı gereken tedbirleri almaktadır. Terör olayları karşısında milletimizin de uyanık olması gerekmektedir. Huzur bozmaya yönelik bu tür faaliyetler ve terör olayları hiçbir zaman prim yapmamıştır, yapmayacaktır da."

Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise, Merzifon Haftası etkinlikleri kapsamında yıllardır şehit aileleri ile bir araya geldiklerini ve şehit ailelerinin kendilerine bir emanet olarak gördüklerini ifade etti.

Muhabir: Tuba Ceylan

Yayıncı: Dilek Sezen - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Abdil Celil Öz Merzifon Amasya Yerel Haberler

title