Haberler

Afyonkarahisar'da 19 Mayıs Etkinlikleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi.

Kocatepe Atatürk Parkı'ndan gerçekleştirilen tören, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Törenin ardından 19 Mayıs ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Görgöz, bu seneki kutlamaların Manisa'nın Soma ilçesinden meydana gelen maden faciasından dolayı buruk kutlandığını anımsatarak, faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. 19 Mayıs'ın Türk tarihindeki öneminden bahseden Görgöz, konuşmasından şunları söyledi:

"Yedi düvelin Sevr ile yenmeye çalıştığı ulusumuz, sonunda Mustafa Kemal'in 19 Mayıs'ta başlattığı Kuva-yi Milliye ruhuyla büyük zafere ulaştı. Atatürk canı, vatanı, özgürlüğü ve bağımsızlığı elinden alınmak istenen ulusumuza yeniden canını, vatanını, özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazandırdı. Bundan dolayı 19 Mayıs'ta çıktığı o büyük umuda yolculuğunun 95'inci yılında bir aradayız. Ne diyordu Mustafa Kemal Atatürk, 'Ya istiklal ya ölüm'. 19 Mayıs, işte bunun için bayram ve Atatürk'ten gençliğe armağan. Bugün, gelecek güzel günlerin de umudu olmalı. Bayramımızı yürekten kutluyorum. Gençliğe bu anlamlı günü armağan eden Atatürk ve Kuva-yi Milliyecileri saygıyla ve özlemle anıyorum." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title