Haberler

Adü Tiyatro Topluluğundan Cesur Adım

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tiyatro Topluluğu, "Nihayet Bitti" adlı oyunla seyirciyle buluştu.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tiyatro Topluluğu, "Nihayet Bitti" adlı oyunla seyirciyle buluştu.

Adnan Menderes Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından, Peter Turrini'nin kaleme aldığı tek kişilik oyun 'Nihayet Bitti', ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde sahnelendi.

Yönetmenliğini Ramazan Bozdemir'in yaptığı oyunda; hayatta her şeyi başarmış bir gazetecinin kendini öldürmeye karar vermesi anlatıldı. Oyunda Gökhan Eryekin'in oyunculuğuyla göz doldurdu. "Şimdi bine kadar sayacağım ve kendimi öldüreceğim" cümlesiyle başlayan oyun etik bir sorunu dile getirmeyi amaçladı.

Oynadığı komedi oyunlarıyla dikkatleri toplayan ADÜ Tiyatro Topluluğu, senenin ikinci oyunu olarak 'Nihayet Bitti' adlı psikolojik dram türündeki oyunu, Dünya Tiyatro Haftası kapsamında sahnelemiş oldu.

Oyunun geçtiğimiz dönem oynanan "Aşağıdakilerden Hangisi" adlı komedi oyunu kadar ilgi görmemesi üzerine yönetmen Ramazan Bozdemir, "Tiyatro yalnızca komediden ibaret değildir. Bu tarz oyunları komediye alıştırılmış bir topluma kabullendirmek oldukça zor; bunun için bir adım atılmalıydı, biz de üstümüze düşeni yaptık" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title