Haberler

Adli Yıl Açılışı Yapıldı

2013-2014 adli yılı açılışı kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.2013-2014 adli yılı açılışı çerçevesinde Zonguldak Atatürk Anıtı'na Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt ve Baro...

2013-2014 adli yılı açılışı kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

2013-2014 adli yılı açılışı çerçevesinde Zonguldak Atatürk Anıtı'na Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt ve Baro Başkanı Kerem Ertem tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Törene, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Baro Başkanı Kerem Ertem, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, "Her yıl olduğu gibi bugün hep birlikte yeni bir adli yılın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Burada yargı bağımsızlığının önemini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Bakanlığımız, hakimler ve savcılar yüksek kurulumuz yargının hızlandırılması için elinden geleni yapmaktadır. Son yıllardaki hakim ve savcı açığını gidermek için yapılan atamalar yargının hızlandırılması amacına yönelik belli bir mesafe almasını sağlamıştır. Bu yöndeki çalışmalar hızla devam etmektedir. 2011 yılında 6 Cumhuriyet Savcısı ile görev yaparken, son atamalarla birlikte bir Cumhuriyet Başsavcısı, bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 13 Cumhuriyet Savcısı ile 2 ağır ceza mahkemesi başkanı ve 21 hakim ile hizmete devam edilmektedir. Hakim ve savcı açığımız yoktur. Sadece adalet personelinde biraz açığımız vardır. O da tayin ve emekliliklerden kaynaklanan bir açık olup en kısa zamanda bu açığımız da giderilecektir. Adalet hizmetlerinin yürütülmesi esnasında şahsım, meslektaşlarım ve personelimizin hoşgörülü, ayrım yapmaksızın eşit mesafeli, adalete olan güveni sarsmadan güveni artırma yönünde, hizmete devam edeceklerine olan inancım tamdır. Herkesin bir gün yargının tarafsızlığına ve adaletine ihtiyacı vardır. Bunun için tüm meslektaşlarımızın görevlerini yerine getirirken gereken hassasiyeti göstermeleri halkımızın da takdir ve desteğini sağlayacaktır. Adli, idari yargı ve baro ile birlikte çalışmalarımız, kanunlar çerçevesinde sorunsuz, dayanışma ve uyum içerisinde sürdürülmektedir. İlimiz ile ilgili yıl içerisinde yapılan faaliyetlerde ise, ek bina inşaatımız temel açma çalışmaları tamamlanmak üzere olup, 10 gün sonra temeli atılacaktır. Hakim, savcı lojmanları ile adliyemiz arasındaki personel lojmanlarımızın tamir ve tamirat işlemleri tamamlanmıştır. Bilindiği üzere geçen kış cezaevimizin çatısı yanmıştı. Bakanlığımızla yapmış olduğumuz yakın işbirliği neticesinde iki ay gibi kısa bir sürede cezaevimizin tamir ve tadilatı bitirilmiş olup, cezaevimiz yeniden faaliyete alınmıştır. Yeni adli yılımızın ülkemize, adliyemize, baromuza, Zonguldak halkına hayırlı olmasını diliyorum. İyi bir yıl geçirmenizi temenni ederim" dedi.

Ardından törende konuşma yapan Baro Başkanı Kerem Ertem ise "Baroların, hak ve özgürlük hakemliği, hak savunuculuğu ve adil yargılama hakkı takipçisi kapsamında çalışmaları yeni bir ilgi ve etki alanı oluşturacak, hukuk teorisinin de ne derece önemli olduğunu ortaya koyacaktır. Mesleğin yapılabilirliğine, disiplinine, etkinliğine, savunma hakkının sınırlandırılmamasına, tez-antitez düzleminde silahların eşitliğine, hukukun üstünlüğü ve gerçek hukuk devleti ilkesinin takibine avukatları, baroları yargının paydaşı kılma çabasına, serbest kamusal hizmet mantığının geliştirilmesine dair yeni bir meslek algısının demokratik, şeffaf, eşitlikçi, sosyal baro anlayışının geliştirilmesi gerekmektedir. Barolar, kurumsal büyüklükleri açısından giderek hantal, etkisiz, bürokratik bir yapıya bürünme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu anlamıyla, barolar içinde akademik tarzın geliştirilmesi, bilimsel incelemelerin, sorun çözücü mekanizmaların kurulması gerekmektedir" diye konuştu. Daha sonra konuşmaların ardından tören sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Valiliği Metin Seyfi Sazak Hüseyin Özbakır Kerem Ertem Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title