Haberler

Adana Rekabet İçin Strateji" Çalışması İstişare Toplantısı

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından Adana’nın kalkınması için ortak hedefler doğrultusunda hareket edilecek “Adana Rekabet için Strateji” çalışmasının istişare toplantısı iftar yemeği eşliğinde gerçekleştirildi.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından Adana'nın kalkınması için ortak hedefler doğrultusunda hareket edilecek "Adana Rekabet için Strateji" çalışmasının istişare toplantısı iftar yemeği eşliğinde gerçekleştirildi.

Adana - Rekabet İçin Strateji çalışmasında Çukurova Bölge Planı'nda belirlenen vizyon, gelişme eksenleri ve tedbirler doğrultusunda şehrin öncelikli sektörlerinin belirlenmesi, inovatif bakış açısıyla bu sektörlere yönelik strateji ve eylem planlarının oluşturulması ve oluşturulacak güçbirliği platformları ile eylem planlarının hayata geçirilmesi planlanıyor.

Çok paydaşlı bir yapıyla yürütülmesi planlanan çalışmanın Adana Valiliği himayesinde Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Adana Ticaret Borsası gibi ilin önde gelen kurumları ile ortaklaşa yürütülmesi hedefleniyor. Adana'dak iakademisyenler aracılığıyla yapılacak önceliklendirme ve strateji aşamasından sonra oluşturulacak platformlarda eylem planları hazırlanacak. Eylem planlarının hayata geçirilmesi için platformlar ortak hareket edecek ve farklı kurumlar arasında koordinasyon sağlanacak.

KURUMLARARASI İŞBİRLİKLERİ GELİŞTİRİLECEK

Bu çalışmadaki beklenti kentin tüm yerel dinamiklerinin bir arada işbirliği içinde hareket ederek Adana için yeni bir ivme oluşturulması sağlanacak. Rekabet İçin Strateji çalışması ile Çukurova Kalkınma Ajansı temel görevleri arasında bulunan özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak ve Bölge Planı'nın hayata geçirilmesini tesis etmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda Park Zirve Restoran'da gerçekleştirilen toplantıya Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü ve üniversitelerden çok sayıda akademisyen katıldı.

KALKINMA YOLUNDA BÖLGESEL İNOVASYON

Toplantıda konuşma yapan ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, bölgesel kalkınmanın unsuru olarak inovasyon, teknoloji ve bilginin ön plana çıkarıldığını söyledi. ÇKA olarak yerel aktörlerin katılımı sağlanarak gerçekleştirilecek Adana Rekabet için Strateji çalışması ile Adana'nın ekonomik ve sosyal kalkınmasında yenilik veya inovasyonu önemli rekabet aracı olarak kullanmayı hedeflediklerini ifade eden Altunsu, "RIS Adana çalışması ile Adana'nın kamu, özel ve sivil

toplum kesimlerinin yenilik kültürlerinin geliştirilmesinin sağlanması, özel sektörün yenlik faaliyetlerinin arttırılması, araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerinin iş dünyasının ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi, yenilik için gereken bilgi akışını sağlayacak kamu, üniversite, özel sektör işbirliği ağlarının geliştirilmesi ve bu amaçla ayrılan kısıtlı kamu ve özel sektör kaynaklarının daha etkin kullanımının sağlanması amaçlanmaktadır" dedi.

MERSİN-BÖLGESEL İNOVASYON STRATEJİSİ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut konuşmasında, ilk olarak çalışmalara 2006 yılında başlanan Türkiye'de bu işin öncüsü olan RIS Mersin ve devamında 2015 yılında çalışmasına başlanan RIS Mersin Plus projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aşut, RIS Adana projesi için "Çukurova bölgesinin bir değeri olan Adana'nın benzer bir RIS projesi başlatması bizi daha büyük Çukurova RIS projesine götürecek ve bölgesel yenilikçilik kavramı gerçek anlamına kavuşacaktır. Adana ve Mersin'i sanal sınırlarla ayrılmayan bir bütün olarak görüyoruz. Kaderi ortak iki büyük kentin stratejik ortak olduğunu geleceğimiz adına ortak hareket etmemiz gerektiğini görmeliyiz. Biz Mersin ve Adana oda ve borsaları olarak bunu başlattık. İşbirliklerimiz devam edecektir. ÇKA çatısı altında hem oda ve borsa hem de valiliklerin yerel yönetimler olarak beraberiz. Adana'nın RIS Adana ile elde edeceği tecrübeler ile Adana ve Mersin olarak gerçekleştirilecek Çukurova RIS projesi ülkenin en değerli projesi olacaktır" dedi.

ÇUKUROVA BÖLGESEL İNOVASYON STRATEJİSİ

Adana Valisi Mustafa Büyük ise konuşmasında Mersin'in desteği ile oluşturulan RIS Adana projesini ticaret, sanayi odaları ve üniversitelerin desteği ile uygulamaya koymak gerektiğini ifade etti. Bir ayağı Mersin'de başlamış olan projeden elde edilen tecrübelerle önce Adana sonrasında Çukurova projesi gerçekleştirilebileceğini söyleyen Büyük, Ajans şemsiyesi altında valiliklerin, yerel yönetimlerin, üniversitelerin, meslek odaların işbirliğine hazır olduğu vurguladı. Bu çalışmaları fiilen herkesin yaptığını fakat düzenli hale getiremediği çalışmaları daha derli toplu hale getirme mücadelesi olarak gördüğünü ifade eden Büyük, "Şehirler bir mücadelenin içerisinde, herkes kendi alanında bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu çalışmaları ile birliktelik oluşturup sadece yerelde mutabakatımız değil, ulusal düzeyde mutabakat hükümet düzeyinde destek alma noktasına getirebilmek için farkındalık ve yapılan işi ortaya çıkarma gerçekleşmiş olacaktır. "dedi.

Şehirlerin böyle bir çalışmaya ihtiyacı olduğuna değinen Büyük, bu çalışmayı daha da genişletip katkıyı güçlendirecek aktörleri de dahil ederek çalışmalara başlamak gerektiğini ifade etti. Büyük, "RIS Adana çalışmasından sonra iki kenti daha üst düzeyde desteklerle birleştirip Çukurova projesini oluşturabiliriz. Bunun için hali hazırda Ajans kaynakları ile projeler oluşturabiliriz veya ileri düzeyde destekler alabiliriz. Adana ve Mersin'i birleştiren bütüncül yaklaşımla herkesin izleyebileceği süreci her beraber yaşamış olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof Dr. Tamer Gök RIS Mersin projesinin 2006 yılından beri gelişim sürecini ve gelecekte yapılması gereken konular ile ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Toplantı Adana Rekabet için Strateji çalışmasına ilişkin katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Çukurova Üniversitesi Mustafa Büyük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title