Haberler

Adana'daki İzinsiz Gösteri

İzinsiz gösteride ölen çocuğun ailesinin avukatı olduğunu belirten Özkan, olay yeri tespit ve otopsi tutanağını basın mensuplarına dağıttı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan olayları bahane ederek yapılan izinsiz gösteride ölen İbrahim Aras'ın (14) ailesinin avukatı olduğunu bildiren Vedat Özkan, basın mensuplarına olay yeri tespit ve otopsi tutanağını dağıttı.

Ailenin avukatı olduğunu belirten Özkan, Adana Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte dün meydana gelen olayla ilgili başından sonuna kadar cumhuriyet savcısıyla tüm aşamalarda bulunduğunu söyledi.

Özkan, şunları kaydetti:

"Bu otopsi raporu açıkça yakın mesafede, cenazenin yanında bulunan ses bombasının atılması sonucu maktulün kafasının parçalandığı sonucu ortaya çıkmıştır. Doktorların görüşü de bu yöndedir. O nedenle herhangi bir çocuğun elinde patlamış bomba, patlayıcı madde ve benzeri hiçbir şey yoktur. O nedenle basını, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına elimdeki olay yeri tespit tutanağı ile basına açıklama yapma gereksinimi duyduk."

Olayın çok vahim olduğunu, doktorların da otopsi sırasında tespitte zorlandıklarını söylediklerini ifade eden Özkan, "Ancak açık tespitleri herhangi bir patlayıcıya bağlı değil tamamen yakın mesafeden atılan bir cismin isabeti ile kafanın parçalanmasından ibaret olduğunu açıkça söylemişlerdir. Geniş otopsi için değerlendirme yapılacak. Ancak ön raporda vücudun herhangi bir yerinde iz, emare, patlama, kol kopması ve benzeri bir şeyin olmadığını mütalaa etmişlerdir" diye konuştu.

Avukat Özkan, hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın Şehit İdris Güler Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Özkan'ın basına dağıttığı olay yeri tespit ve ölü muayene tutanağında, olayın merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi 20067 sokakta meydana geldiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"...14-15 yaşlarında bir çocuğun kaldırıma başı gelecek şekilde kafa kaidesi parçalanmış şekilde ölü olarak yatar vaziyette bulunduğu..., cesedin yanında gazetelerin bulunduğu, bir gaz kapsülünün cesedin hemen bir metre kadar önünde bulunduğu görüldü... Bomba imha uzmanları tarafından çevrede müdahaleye bağlı yerlerde gaz kapsülü parçalarının bulunduğu ifade edildi. Olay yerinin gittikçe kalabalıklaştığı, ilgililerin kimi zaman orada bulunan kalabalığı yatıştırmakta güçlük çektiği, herkesin olaya müdahil olmaya çalıştığı gözlendiğinden inceleme cesedin çevresi ile 2-3 metrelik mesafede yapılabildi..."

Avukat Özkan'ın dağıttığı otopsi tutanağında ise "Ölümün yaygın kafatası ve yüz kemik kırıkları ile beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana geldiği, ayrıntılı raporun daha sonra verileceği" ifade edildi. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Vedat Özkan Diyarbakır Lice Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title