Haberler

Adana'da 'Türkü' Gecesi

Türk Halk Müziği'nin sevilen ismi Nurettin Rençber, Adana'da düzenlenen özel bir gecede sahne aldı.

Türk Halk Müziği'nin sevilen ismi Nurettin Rençber, Adana'da düzenlenen özel bir gecede sahne aldı. Sevilen parçalarını bu kez Adanalı hayranları için seslendiren Rençber, eski ve yeni albümlerinden de seçkiler sundu.

Baran Türküevi'nde gerçekleştirilen geceye yoğun ilgi gösterilirken, etkinliğe katılan genç kızlar şıklık ve güzellikleriyle adeta birbirleriyle yarıştı. Objektiflere birbirinden renkli görüntülerin yansıdığı konserde sahneye tek başına çıkan ve sazıyla geceye ayrı bir renk katan Nurettin Rençber, eski ve yeni albümlerinin yanı sıra bir dönemin nostaljik parçalarından da eserler seslendirdi. Kimi zaman alkışlarıyla seslendirilen parçalara tempo tutan katılımcılar, kimi zaman da omuz omuza halaylar çekip, çifte telli oynadı. Duygu dolu dansların da yapıldığı etkinlikte hayranlarının isteklerini de geri çevirmeyen Rençber, yaklaşık 4 saat boyunca sahnede kaldı.

Konser sonrasında İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Nurettin Rençber, Adana'da gördüğü ilgi ve kent insanının ortaya koyduğu misafirperverliğin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. Rençber, "Salonu hınca hınç dolduran ve seslendirilen parçalara büyük bir coşkuyla eşlik eden kitleyi görünce doğru yolda olduğuma bir kez daha inanıyorum" dedi. Anadolu'nun zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu vurgulayan Rençber, bu mirası türkü potasında eritip, insanları bir araya getirerek, ortak bir paydada buluşturmanın çabası içinde olduklarını da sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurettin Rençber Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title