Haberler

Adana'da Planlama Süreci ve Kentleşme Paneli

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Şehir Plancıları Odası (ŞPO) ve Mimarlar Odası Adana Şubeleri, ''Adana'da Planlama Süreci ve Kentleşme'' konulu panel düzenledi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Şehir Plancıları Odası (ŞPO) ve Mimarlar Odası Adana Şubeleri, "Adana'da Planlama Süreci ve Kentleşme" konulu panel düzenledi.

Eczacılar Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve mimar, mühendis ve avukatların katılım gösterdiği panelde kentin geleceğine yönelik verilerin ele alındığı bildirildi.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, panelin açılışında, Adana'nın 25-30 yıldan bu yana çok kötü yönetildiğini ve kentin belediye başkanları eliyle betonlaştırıldığını savundu.

Kentteki tüm sorumluların birlikte hareket etmesi gerektiğine işaret eden Demirçalı, "Adana'nın yaşanabilir bir kent olması için uğraş vermeliyiz. Yaşlılar, engelliler, gençler için tercih edilmesi gereken bir kent olmalıyız. Adana'da ulaşım problemi var. Düzensiz yapılaşma ve düzensiz yoğunluk hakim" ifadelerini kullandı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise odaların halkın nabzını tutmaya devam ettiğini ve seçim öncesinde söz verdiği gibi belediye başkanlığı süresince odalarla işbirliği halinde olacağını kaydetti.

Türkiye'de imar açısından en problemli ilçenin Seyhan olduğuna dikkati çeken Karalar, şunları kaydetti:

"Türkiye'de en fazla imar plan iptali olan ilçe de Seyhan'dır. Seyhan'ın yüzde 80'i çarpık ve kötü bir yapılaşmadan oluşmaktadır. Seyhan'ı yenilememiz gerekiyor. 5 Ocak Stadyumu'nun AVM olmasına karşı çıkıyoruz. Meclisimiz stadın yeşil alan kalması için oybirliğiyle karar aldı."

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı da imar, plan ve yönetmelik sorunu yaşayan Adana'nın yüzde 70'ye yakın bölümünde imar sorunu bulunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından oturum başkanlığını İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer'in yaptığı panelde, TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Erkan Karakaya, "Adana'da Kentleşme ve Belediyenin Rolü", Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Çinkılıç "Kentleşmenin Hukuksal Boyutu", ŞPO Adana Şube Başkanı Gülcan Keskin de "Adana'da Planlama Süreci" konulu sunumlarını yaptı. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Ali Demirçalı Seyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title