Haberler

Acarlar'da Ürünlerde Pestisit Kalıntısı Eğitimi Verildi

Güncelleme:

Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Acarlar beldesinde pestisitlerin olumsuz etkilerinin konu edildiği eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Acarlar beldesinde pestisitlerin olumsuz etkilerinin konu edildiği eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

tarafından Acarlar Belediye Binasına ait toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime İncirliova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nilgün Yılmaz, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Atiye Güneş ve Ziraat Mühendisi Aytaç Akaltun teknik personeller ve çok sayıda sebze üreticisi katıldı.

Eğitimde üreticilerin her an karşılaşabilecekleri pestisite maruz kalma sonucu oluşabilecek zehirlenmelerin tanımlamaları yapılarak bu konuda gerekli tedbirlerin alınması ve bilinçli pestisit kullanımı anlatıldı. Bitkisel ürünlerde kalıntının önlenmesi, hasat öncesi pestisit denetimi ve analizi ve bitki koruma ürünleri uygulama belgesi zorunluluğu dile getirildi. Pestisit kalıntılarının azaltma yollarına da değinilen toplantıda üreticilerin görevleri hatırlatılarak 5996 sayılı kanun gereğince İdari yaptırımlar anlatıldı. Üreticilerin soruları cevaplandırılarak, İlçe Müdürü Nilgün Yılmaz' ın yaptığı kapanış konuşmasıyla toplantı sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nilgün Yılmaz İncirliova Acarlar Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title