Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Antalya'da

Bakan Çavuşoğlu: "Büyük Türkiye artık kabuğunu yırtmıştır, dünyaya açılmıştır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Büyük Türkiye artık kabuğunu yırtmıştır, dünyaya açılmıştır. Dünyada yaşayan vatandaşlarının, soydaşlarının umudu olmuştur ama Türkiye ne zaman büyüse, hamle yapsa, sıçrasa önünü içeriden ve dışarıdan kesme çalışmaları yapılıyor" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Döşemealtı ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Döşemealtı halkını hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını, hak ettiği hizmetlerin geldiğini söyledi.

Büyükşehir Yasası'na değinen Çavuşoğlu, birçok köy ve beldenin Döşemealtı ilçesinin bir mahallesi haline geldiğini, bugün Döşemealtı ilçesine hangi hizmet geldiyse mahallelere de o hizmetin geleceğini belirtti. Hizmetin kendilerinin, çalışanların, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle çalışanların işi olduğunu anlatan Çavuşoğlu, Antalya'ya son 5 yılda gözle görülür bir hizmetin gelmediğini, Menderes Türel döneminde yapılan hizmetlerin üstüne bir hizmet konulmadığını kaydetti.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bile ideolojik festival haline geldiğini öne süren Çavuşoğlu, "Kim Başbakanımıza en iyi hakareti yapıyorsa ödülü ona veriyorlar. Menderes Türel döneminde meşhur sinema oyuncuları geliyordu, uluslararası oyuncular geliyordu. Antalya'yı dünya markası yapacaksak küçük, ideolojik etkinliklerle yapamayız" diye konuştu.

Büyükşehir Yasası ile köylülerin ve kentlilerin yaşam kalitesinin artmasının hedeflendiğini dile getiren Çavuşoğlu, bu yasa ile belediyelerin bütçelerin artacağını, halkın isteği doğrultusunda yatırımların yapılacağını ifade etti.

"Cumhuriyet altın dönemini yaşıyor"

Bakan Çavuşoğlu, 12 yıldır Türkiye'de arı gibi çalıştıklarını dile getirerek, sadece ülke sınırları içinde değil, dünya genelinde çalıştıklarını bildirdi. Türkiye'nin bugün mazlumların yanında olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Büyük Türkiye artık kabuğunu yırtmıştır, dünyaya açılmıştır. Dünyada yaşayan vatandaşlarının, soydaşlarının umudu olmuştur ama Türkiye ne zaman büyüse, hamle yapsa, sıçrasa önünü içeriden ve dışarıdan kesme çalışmaları yapılıyor. İçeriden olanlar çok rahatsızlar. Onlar istiyor ki küçük bir azınlık, adını ne derseniz deyin, derin devlet, yapılanma deyin, halkın egemenliğini hazmedemiyorlar" diye konuştu.

Muhalefetin halka hizmet gitmesini istemediğini öne süren Çavuşoğlu, bir taraftan darbeler, şantajlar yapıldığını, bir taraftan iftiralar atıldığını, AK Parti iktidarının düşürülmeye çalışıldığını söyledi.

Ne yaparlarsa yapsınlar hizmetleri ve AK Parti'yi durduramayacaklarına dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, gücünü ve duasını milletten alıyor. Millet ne derse onu yerine getiriyor. AK Parti'ye oy verenler için 'göbeğini kaşıyanlar, dağdaki çobanın oyuyla bizim oy bir mi' diyen bir anlayış var. Sanki biz Cumhuriyet düşmanıymışız ki, Cumhuriyet mitingi yapıyorlar. Cumhuriyetin altın dönemini yaşatan biziz. Ay yıldızlı bayrağımız dünyanın her yerinde dalgalanıyor. Dünyanın her yerinde itibar görüyor."

Çavuşoğlu, 17 Aralık 2013 tarihinden bu yana çeşitli kasetler, şantajlar, iftiralar yapıldığını belirterek, milletin bunlara şaşırarak baktığını, 30 Mart'ta ise milletin oylarıyla muhalefetin şaşıracağını anlattı. Hiçbir gücün kendilerini durduramayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, engelleri aşarak yollarına devam edeceklerini bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu'nun sözlerini kesen bir vatandaş, "Altın çamura düşse de altındır, onu asla batıramazlar. İstedikleri kadar çamur atsınlar, sizler yine altınsınız. Biz onlara gülerek bakıyoruz" ifadesini kullandı.

Seçim bürosunun açılışını yaptı

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Yeniköy Mahallesi'ndeki Atatürk Caddesi'nde, Döşemealtı Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Nurettin Dursun'un seçim bürosunun açılışını yaptı.

Burada vatandaşlara hitap eden Çavuşoğlu, milletin üzerinde hiçbir gücü, milletin vesayeti üzerindeki hiçbir vesayeti tanımadıklarına işaret etti. Kimseyle kavgaları, husumetleri bulunmadığının altını çizen Çavuşoğlu, "Biz büyük Türkiye, büyük Antalya için çalışıyoruz. Çünkü biz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kadrolarıyız. Ondan, hiçbir şeye boyun eğmemeyi öğrendik. Ne milletimizi aldatırız ne de açılan kuyulara, tuzaklara düşeriz" dedi.

Çavuşoğlu, konuşmasını yaptığı sırada MHP'nin Belediye Başkan adayının seçim aracı geçince, MHP'lilere de başarı diledi. Çalışanın, hak edenin kazanmasını temenni eden Çavuşoğlu, milliyetçiliğin slogan ya da kuru lafla olmayacağını dile getirdi.

Milliyetçilik tanımı

Milliyetçiliğin, Türk'ün adının konulduğu Moğo Göktürk abidelerinin yanına gitmek, anıtlarını yapabilmek, duble yollar yapmakla olduğunu anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Milliyetçilik, Türk atalarının yanında olursanız, onların camisini, okulunu yaparsanız, suyunu, yolunu götürürseniz olur. Onların yanına gidip 'yalnız değilsiniz' demekle olur. Sözde milliyetçileri gördük, iktidara geldiler, 3,5 yılda kaçtılar. Milliyetçilik bir ferdin güvencesini devletin güvencesi altına alırsanız olur. Yaşadığın yere hizmet götürebilmekle olur, vatandaşların sorunlarını çözmekle olur. Bizim anlayışımız bu, başkalarının ki farklı olabilir." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Antalya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title