Haberler

9. Görele Kemençe ve Horon Festivali Başlıyor

Güncelleme:

Görele Belediyesi bu yıl 5-7 Temmuz'da düzenlenecek olan 9. Görele Kemençe ve Horon Festivali için hazırlıklar başladı.

Giresun'un Görele İlçe Belediyesi bu yıl 5-7 Temmuz'da düzenlenecek olan "9. Görele Kemençe ve Horan Festivali" için hazırlıklar başladı.

Bu yıl 9.'su düzenlenecek olan "Görele Kemençe ve Horan Festivali" için hazırlıkların başladığını ifade eden Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, bu yıl Ramazan nedeniyle festivalin 5-7 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleşeceğini duyurdu.

Başkan Melikoğlu "Belediye olarak her yıl şirin ilçemiz Görele'nin kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz şenliklerin bu yıl 9. sunu gerçekleştireceğiz. Halkımızın bu etkinliğe katılımlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Görele Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak ilçenin kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen Kemençe ve Horan Festivali'ni bu yıl 05-06-07 Temmuz 2013 tarihinde yapacaklarını belirten Görele Belediye Başkanı Melikoğlu " Bu yıl Kemençe ve Horan Festival Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle 5-6-7 Temmuz olarak belirledik. Bu sene Görele sanata, sanatçıya, kemençe ve horana doyacak. Hazırlıklarımız devam ediyor. Sanatçılarla görüşüyoruz, halka mal olmuş sürpriz sanatçılarımız olacak en uygun maliyetlerde halkımızın gönlüne hitap edecek ülkemizde marka olmuş isimlerle görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bombayı patlatacağız" dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda sünnet olacak çocukların kayıtlarının devam ettiğini belirten Melikoğlu, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da festival kapsamında sünnet şölenimiz gerçekleşecek.

Bundan önceki festivallerde binlerce çocuklarımızı sünnet ettirdik. Bu yıl ise müracaat sayısı ne kadar olursa sünnet olacak çocuk sayımız da o kadar olacak. Sünnet olacak çocukları 5 Temmuz 2013 Cuma günü sünnet ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Muhalefetin kendilerini eleştirdiğini dile getiren Melikoğlu," Muhalefet bizi her şeyde eleştiriyor, ancak Kenece ve Horan Günleri yaparlar dediği festival ise esnaflarımıza,

ekonomiye ve turizme katkı sağlıyor. Gençlerimiz kültür erozyonuna maruz kalmadan kendi kültürel değerlerimizle birlikte onları yoğuruyoruz. Bu anlamda katkı sağlayan herkese ve çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım. Kemençenin beşiği olan ve birçok kemençe üstatlarını bağrında yetiştiren Görele'de 3 gün sürecek olan festivalimize tüm hemşerilerimizi beklerim" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title