Haberler

7.4 Milyon YTL'lik Yurt Binası İnşaatında İnceleme

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Partı) Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop'ta Yapımına 2007 Yılı Sonunda Başlanan 500 Öğrenci Kapasiteli Yurt ve Sosyal Tesislerinin, 2008 Yılı Sonuna Kadar Bitirilmesi İçin Çalışmaların Aralıksız Sürdüğünü Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Partı) Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop'ta yapımına 2007 yılı sonunda başlanan 500 öğrenci kapasiteli yurt ve sosyal tesislerinin, 2008 yılı sonuna kadar bitirilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Osmaniye Köyü Kabraz Deresi mevkisinde, 2 pafta 92 parselde kayıtlı 13 bin 900 metrekarelik arazi üzerine yaptırılan, 250'si kız ve 250'si erkek olmak üzere toplam 500 kişilik öğrenci yurdu inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Çalışmaları yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yerinde inceleyen AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, yapılacak yurt ve sosyal tesislerle Sinop'ta eğitim gören öğrencilere sıcak bir yuva kazandırılacağını kaydetti. İnşaat alanında gezisi sırasında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü Recep Ali Er ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Sinop Yurt Müdürü Engin Kalyoncu'yla karşılaşan Yakup Üçüncüoğlu, yetkililerle bir süre sohbet etti. İnşaatın son durumunu incelemek üzere bölgeye gelen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü Recep Ali Er ile inşaatın yapımını üstlenen Aksu inşaat firması yetkililerinden çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi alan AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, kompleksin Sinop için büyük ve özel bir yatırım olduğunu kaydetti. Üçüncüoğlu, "İhale bedeli 7 milyon 440 bin YTL olan yurt binası inşaatının 2008 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 16 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olan komplekste, biri kız biri erkek olmak üzere toplam 500 kişilik 2 yurt binası ile içerisinde sinema salonu, reviri, çamaşırhanesi, kafeteryası, yemekhanesinin de bulunduğu bir sosyal tesis yer alıyor. Şimdiden Sinop'umuza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

(SÖ-SA) 10.03.2008 12:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title