Haberler

Manisa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Güncelleme:

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Manisa'nın ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Manisa'nın ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanlığı'nca düzenlenen alternatif törende, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Törene, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri katıldı.

Törende konuşan Özel, alanda Manisa Valiliği ve Manisa Belediyesi'nin çelenginin olduğunu, alternatif törenin ardından CHP'nin de çelenginin olduğunu belirterek, iktidar partisi ve MHP'nin çelenklerinin olmadığını ifade etti.

Siyasi partilerin çelenginin konulmadığını dile getiren Özel, İstanbul'da yapılan törende tüm partilerin katılımı ve çelenklerinin olduğunu, bu konuyu Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a aktaracağını kaydetti.

Bu uygulamanın devam etmesi halinde CHP'nin alternatif törenlere devam edeceğini kaydeden Özel, bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için eski günlerde olduğu gibi tüm siyasi partilerin çelenklerinin koyulmasına izin verilmesini istedi.

-Soma

Soma Cengiz Topel Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Kaymakam Bahattin Atçı, İlçe Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Ferhat Boz, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören Kaymakam Atçı'nın beraberinde Garnizon Komutan Vekili Boz ve Belediye Başkanı Ergene ile tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Soma'da tören birliğinin bulunmaması nedeniyle tören geçişi düzenlenmedi.

Turgutlu

Turgutlu ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı 50. Yıl Alanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Binbaşı Ömer Haşim Olgun, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anıta çelenk konulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, saygı atışı yapıldı.

Alandaki törenin ardından Kaymakam Günlü, Garnizon Komutanı Olgun ve Belediye Başkanı Şirin ile makamında tebrikleri kabul etti.

Saruhanlı

Saruhanlı'daki kutlamalar Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.

Törene, Saruhanlı Kaymakam Vekili Manisa Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Çavuş Umut Demiröz yaptı.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra, ilçe protokolü şehitliği ziyaret etti.

Kula

Kula ilçesindeki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Törene, Kula kaymakamı Hakan Hakyemez, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile askeri ve sivil erkan, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, gaziler ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Hakyemez, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte tebrikleri kabul etti.

Demirci

Demirci Belediyesi hizmet binası önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Demirci Kaymakamlığına vekalet eden Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmet Hanay, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Demirci Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şevken, daire amirleri, gaziler ve ilçe halkı katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasının ardından Belediye Başkanı Selami Selçuk konuşma yaptı.

Tören geçişinin ardından Kaymakam Bilgin, makamda tebrikleri kabul etti. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Yerel Haberler

title