Haberler

3. Türkiye Acil Tıp Kongresi İzmir Enternasyonal Fuar Alanı'nda Açıldı

3. Türkiye Acil Tıp Kongresi İzmir Enternasyonal Fuar Alanı'nda Açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Eşi Türkegül Kocaoğlu ile Birlikte Katıldı.

3. Türkiye Acil Tıp Kongresi İzmir Enternasyonal Fuar Alanı'nda açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cem Oktay, fuarda kongrenin düzenlenmesi için imkan tanıyan Büyükşehir Belediyesi ve İzfaş yönetimine teşekkür etti. Acil tıp uzmanlık eğitiminin yaygınlaşması ve acil servis eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Cem Oktay, halen sağlık sektöründe bazı sorunlarla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Sağlıkta dönüşüm adı altında birçok değişikliğini gerçekleştirildiğini ancak birinci basamak hizmetlerin yeteri kadar verilemediğini vurgulayan Oktay, "Yoğunluğun en büyük riski acil servislere yansıyor. Son yıllarda özellikle 112'de çok güzel yenilikler oldu ancak bu yenilikler acil servislere yansımadı." dedi. Türkiye'nin her yerinde 65 eğitmenle birlikte acil tıp eğitiminin devam ettiğini belirten Oktay, özellikle afet sonrası yapılabilecek uygulamaları en yüksek noktaya getirmek için çalışmalar gençekleştirildiğini ifade etti. Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cem Oktay'ın ardından bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hızlı kentleşme ve sanayileşme ile artan kaza, yangın, sel ve deprem gibi felaketlerle, önümüzdeki süreçte acil tıp hizmetlerinin öneminin daha da artacağını belirtti. Bu nedenle acil tıp hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve özel uzmanlık alanı olarak ele alınmasının da bir zorunluluk olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, "Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yerel yönetimlerin gerek sağlık alanında gerekse acil servis hizmetlerinde önemli sorumluluklara sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden, Türkiye'nin iki belediye hastanesinden biri olan Eşrefpaşa Hastanemi'zi çağdaş ve modern bir sağlık kurumu haline getirdik." dedi. Dünya Sağlık Örgütü'nün önderliğinde İzmir'de 72 kurum ve kuruluşun destek verdiği bir sağlık kenti projesi başlatıldığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, afetlere karşı sürekli hazır olabilmek için Türkiye'de bir ilk olan Toros Eğitim Merkezi'ni kurarak çocuklara teorik ve uygulamalı eğitim verilmeye başlandığını belirtti. Üç gün boyunca sürecek acil top kongresinin bundan sonraki çalışmalara da ışık tutacağını ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Bu kongrede ele alınacak konular yalnızca katılımcıların değil, inanıyorum ki biz yöneticilerin de ufkunu genişletecek yeni açılımlar sağlayacaktır." dedi.

(YB-Mİ-

(YB-Mİ-)

06.09.2007 10:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title