Haberler

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

Adana'nın Merkez İlçe Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, Belediyede Çalışan 21 Engelliye 100 YTL Tutarında Hediye Çeki Verdi.

Adana'nın merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, belediyede çalışan 21 engelliye 100 YTL tutarında hediye çeki verdi.

Topçu, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla makamında yaptığı toplantıda engellilerin yılda bir kez değil 365 gün hatırlanması gerektiğini, onların ekonomik, sosyal yaşamda çektiği sıkıntıları gidermek gerektiğini söyledi. Son 5 yılda AK Parti Hükümetiyle birlikte engellilerin sıkıntılarının biraz olsun azaldığını ancak bunun da yeterli olmadığını belirten Topçu, "Yasada yapılan değişikliklerle birlikte evde bulunan engelliler rehabilitasyon merkezlerine götürülüyor. Burada eğitim alıyorlar. Evde yatalak bulunan engellilere de devlet maaş veriyor. Ancak yatalak engelliye bakan ailelere her konuda destek olmak lazım. Onların dertlerine ortak olmak lazım" dedi.

Yüreğir Belediyesi'nde 21 engellinin çalıştığını ve bu engelli vatandaşların yüzde 20-40-60'a varan engelleri bulunduğuna dikkat çeken Topçu, "Engelli memurların diğer memurlardan hiçbir farkı yok. Hepsi özveriyle işlerini yapıyor. Dün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 1 gün idari izin yaptılar. Onlardan çok memnunum. Hizmet konusunda diğer arkadaşlarla yarışıyorlar" diye konuştu.

Adana'da göreve geldikleri günden beri bin tane tekerlekli sandalye dağıttıklarını 100 engellinin ise tekerlekli sandalye almak için sırada beklediğini vurgulayan Topçu, Yüreğir'de toplam 5 bin tekerlekli sandalye dağıtmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Başkan Topçu, konuşmasının ardından 21 engelli çalışana 100 YTL tutarında hediye çeki verdi.

(FK-AB-AB-Y)

04.12.2007 13:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title