Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Ardahan'da Kutlandı

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ardahan’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ardahan'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılan etkinlikler kapsamında Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Okulu'ndan faydalanan engelli çocuklar tarafından, türkü, tiyatro ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Programa, Vali Vekili Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Abdurrezzak Canpolat, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz, Ardahan il Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, engelli vatandaşlar ve aileler katıldı.

Vali Vekili Muharrem Coşgun; "Engelli vatandaşlarımıza karşı herkesin daha fazla duyarlı olması gerekmektedir. Bizler engelli vatandaşlarımızı ne kadar sosyal hayata çekebilirsek, onlarında herhangi birimizden farklı olmadığını kanaati ve inancını uyandırabilirsek, biz bu engelleri yavaş yavaş aşıyoruz demektir. Bu anlamda ilimiz Ardahan'da engelli vatandaşlarımıza verilen değer ve önem anlamında örnek bir şehirdir" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy; "Engelli vatandaşlarımızın normal bir yaşam sürdürmeleri için toplumsal duyarlılığın arttırılması gerektiğini dile getirerek bedensel, zihinsel farklılıklarımızı birer engel olarak değil, hayata başka yönlerden açılan değişik pencereler olarak görebilir ve o pencereleri sonuna kadar açıp, başka hayatların havasını da cesaretle soluyabilirsek, aramızdaki tüm engelleri aşabiliriz demektir. Dünya engeliler günü vesilesiyle; tüm vatandaşları, daha bilinçli, daha duyarlı ve sorumluluk anlayışı içerisinde, engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak, destek olabilmek acısından onların sorunlarını adeta kendi sorunlarımız olarak görmek, üzerimize düşen vicdanı sorumluluktur, diyen Başkan Köksoy; Bu düşüncelerle tüm engellilerin dünya engelliler gününü kutlar, yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklar ve onlara sevgi ve selamlarımı sunarım" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Faruk Köksoy Ardahan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title