Haberler

29 Ekim'de 100. Yıl Coşkusu Edirne'den Yankılanacak

Güncelleme:

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen etkinliklerle Edirneliler, Cumhuriyet'in 100’üncü yıl coşkusunu hep birlikte yaşayacak. Park açılışları, tiyatro gösterileri, konserler, sergiler ve çocuklar için çeşitli aktivitelerin yer alacağı etkinliklerle Edirne’de 7'den 70’e herkes Cumhuriyet coşkusunu paylaşacak. 100. yıl etkinliklerine tüm Edirne halkını davet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Atamızın bizlere bıraktığı bu emanete 100 yıldır kalpten bağlıyız, sonsuza kadar yaşatmaya ise kararlıyız” dedi.

Edirne Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen etkinliklerle Edirneliler, Cumhuriyetin 100'üncü yıl coşkusunu hep birlikte yaşayacak. Park açılışları, tiyatro gösterileri, konserler, sergiler ve çocuklar için çeşitli aktivitelerin yer alacağı etkinliklerle Edirne'de 7'den 70'e herkes Cumhuriyet coşkusunu paylaşacak. 100. yıl etkinliklerine tüm Edirne halkını davet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Atamızın bizlere bıraktığı bu emanete 100 yıldır kalpten bağlıyız, sonsuza kadar yaşatmaya ise kararlıyız" dedi.

Edirne'nin dört bir yanını 100. yıl heyecanı sardı. Edirne Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı hazırlıklarını tamamladı. Edirne'de 26 Ekim Perşembe gününden itibaren bir dizi etkinlikler düzenlenecek, Cumhuriyet'in heyecanı Edirne'den Türkiye'nin dört bir yanında yankılanacak.

VALİ FAHRİ YÜCEL PARKI AÇILIYOR

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinlik rüzgarı, 26 Ekim Perşembe Günü saat 11.30'da başlıyor. Edirne Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılında, Edirne'ye, merhum Edirne Valisi Fahri Yücel'in adının yaşatılacağı yeni bir çocuk parkı kazandırıyor. 2000-2004 yılları arasında Edirne Valiliği görevini yürüten Vali Fahri Yücel'in Edirnelilerin gönlünde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne'ye kazandıracağımız 145. parkımızın ismini Edirne'ye çok önemli hizmetler kazandıran, Edirnelilerin gönlünde çok önemli bir yere sahip olan merhum valimiz Fahri Yücel'in ismini koyduk. İstedik ki gelecek nesiller Cumhuriyet'in bu kıymetli ismini unutmasın, isimi Edirne'mizde hep yaşatılsın. 26 Ekim Perşembe Günü Vali Fahri Yücel İlköğretim Okulu karşısındaki parkımızın açılışına tüm hemşehrilerimi davet ediyorum" diye konuştu.

FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ

Cumhuriyet'in 100. yıl etkinlikleri 26 Ekim Perşembe günü saat: 16: 00'da fidan dikimi ile devam edecek. Edirne Belediyesi, Edirne Şehit Aileleri Derneği ile birlikte Cumhuriyet'in 100.yılı fidan dikimi etkinliği gerçekleştirilecek. Şehit Aileleri Derneği bahçesinde gerçekleştirilecek etkinlikte, şehit aileleri ve yakınları Cumhuriyet'in sonsuza kadar yaşaması için sedir fidanı dikecek.

"KÜÇÜK KARABALIK" SAHNEDE

Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri tiyatro gösterimi ile devam edecek. Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu,  Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde "Küçük Karabalık" oyunu ile prömiyer yapacak. Bu eğlenceli oyun, ücretsiz gösterimi ile tiyatroseverlerle buluşacak.

Bilgeliğe ve özgürlüğe giden yolun ancak cesaretle mümkün olduğunu hatırlatan Küçük Karabalık, öğretici hikayesiyle 27 Ekim Cuma Günü saat 14.00'te Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı'nda tiyatroseverlerle buluşacak. Gösterimi ücretsiz yapılacak tiyatro oyunu, izleyenleri keyifli bir yolculuğa çıkaracak.

GEÇMİŞE SAYGI, GELECEĞE GÜVEN İLE CUMHURİYETİN 100. YILINDA GÖKYÜZÜNDEN EDİRNE

Edirne Belediyesi Cumhuriyet'in 100. yılında Edirnelileri, sanatla da buluşturacak. 27 Ekim Cuma Günü saat: 17: 30'da Türk Hava Kurumu'nun iş birliği ile Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde "Geçmişe Saygı, Geleceğe Güven ile Cumhuriyetin 100. Yılında Gökyüzünden Edirne" isimli fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek.

EDİRNE BELEDİYESİ KENT ORKESTRASI VE EDİRNE BELEDİYE BANDOSU KONSERİ

Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan Edirne Belediyesi Kent Orkestrası ve Edirne Belediye Bandosu, 27 Ekim Cuma günü saat: 21: 00'de Orhaniye Caddesi, Alipaşa Çarşısı arkasında özel bir konsere imza atacak. Konserde Cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlanacak, en güzel şarkılar Edirneliler ile buluşacak.

146. ÇOCUK PARKI, CUMHURİYET PARKI AÇILIYOR

Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında Şükrüpaşa Mahallesi Abdi İpekçi Cadddesi Hüseyin Solmaz Sokak'ta Edirne'nin 146. parkın açılışı gerçekleştirilecek. Cumhuriyet ilelebet yaşasın diye Cumhuriyet'in çocuklarına armağan edilecek olan Cumhuriyet Parkı'nın açılışı ise 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

EDİRNE BELEDİYE BANDOSU KONSERİ VE HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel Edirne Belediye Bandosu Konseri ve Halk Oyunları Gösterisi düzenlenecek. Edirne Belediye Bandosu, en şarkılarını Cumhuriyet için söyleyecek. Edirne Belediye Bandosu Konseri ve Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından sahnelenecek Halk Oyunları Gösterisi, 28 Ekim Cumartesi günü saat: 20: 00'de Özgür Çocuklar Parkı'nda gerçekleştirilecek.

CUMHURİYETİN 100. YILI HASAN ALİ YÜCEL ÇOCUK MÜZESİ'NDE DOYASIYA KUTLANACAK

100. yıl coşkusu çocuklarla birlikte yaşanacak. 29 Ekim Pazar günü saat 13.00'te Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nde, Vals ve Bale gösterileri, Bubble Show, Fidan Dikimi, Müzik-ritim çalışmaları gibi birçok etkinliğin yer aldığı 100. yıl kutlamaları, çocukları bekliyor olacak. Etkinliklerde çocuklara Edirne Belediyesi tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, bayrak, balon, kitap ve bez çanta gibi hediyeler takdim edilecek.

EDİRNE BELEDİYESİ MERİÇ SOSYAL TESİSLERİ AÇILIYOR

29 Ekim günü saat: 14: 30'da ise Edirne Belediyesi tarafından halkın hizmetine sunulacak "Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri"nin açılışı gerçekleştirilecek. Daha önce Villa Restoran olarak bilinen ve mülkiyeti Edirne Belediyesine ait olan taşınmaz, Edirnelilerin kullanımına sunulacak. Tesis, halka ekonomik hizmet sunan çağdaş bir sosyal tesis olarak hizmet verecek.

CUMHURİYET'İN 100. YILINDA, 100. YIL TANITIM LANSMANI

29 Ekim günü saat: 16: 00'da Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı'nda Cumhuriyet'in 100. yıl tanıtım lansmanı gerçekleştirilecek. Lansmanda, Cumhuriyet'in ilelebet payidar olmasını temsil edecek olan Cumhuriyet'in 100. Yılı Anıtı tanıtılacak; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığından yola çıkılarak, ışıklandırılması yapılan Atatürk Bulvarı'nın anlatımı gerçekleştirilecek.

100.YIL YÜRÜYÜŞÜ

Edirne Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 100. Yılı Yürüyüşü gerçekleştirilecek. 29 Ekim Pazar saat 20.00'de Şükrüpaşa İlköğretim Okulu önünde başlayacak olan kortej yürüyüşü, Atatürk Anıtı'nda sona erecek. Edirneliler, ellerinde Türk Bayrakları ve fenerlerle Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılına ilk adımlarını atacak.

100. YIL COŞKUSU ONUR AKIN İLE ZİRVE YAPACAK

Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları Onur Akın'ın konseri ile son bulacak. Edirneliler, Onur Akın'ın birbirinden güzel ve unutulmaz şarkıları ile Cumhuriyet coşkusu yaşayacak. Konser, 29 Ekim Pazar günü saat 21.00'de Saraçlar Cadde'sinde gerçekleştirilecek.

Etkinliklere tüm Edirne halkını davet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği, Türkiye Cumhuriyetimiz 100. yaşında. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı emanete 100 yıldır kalpten bağlıyız, sonsuza kadar da yaşatmaya kararlıyız" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Edirne Belediyesi Recep Gürkan 29 Ekim Edirne Yerel Haberler

title