Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü, Konya'nın ilçelerinde de coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Konya'nın Ereğli, Karapınar, Seydişehir, Halkapınar, Cihanbeyli, Kulu ilçelerinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Ereğli'deki kutlama programı, Hükümet Konağı'nda düzenlenen törenle başladı. Kaymakam Şakir Erden, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerini kabul etti.

Ereğli Atatürk Stadyumu'nda devam eden törende, Kaymakam Erden, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ülker Garip ve Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, programa katılan öğrenci ve vatandaşları selamladı.

Erden, burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim'in bir milletin hürriyet ve istiklali uğruna var olma mücadelesini simgelediğini söyledi.

Program, çeşitli kutlama etkinlikleriyle devam etti.

Karapınar

Karapınar'daki kutlama programı, Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törenle başladı. Protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşları selamladı.

İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andıklarını ifade etti.

İlçe Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Murat Çiftçi ile daire amirleri ve vatandaşların katıldığı program, öğrenciler tarafından seslendirilen şiir ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Kutlamalar, geçit töreni ile sona erdi.

Seydişehir

Seydişehir'deki kutlama programı, belediye önündeki törenle başladı. Sivil toplum kuruluşların temsilcilerinin de katıldığı törenlere, 90 yaşında 29 vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık ve Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, resmi geçitle katılımcıları selamladı.

Sonel, burada yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nın simgesi olan Cumhuriyet Bayramı'nı büyük coşkuyla kutladıklarını, Cumhuriyeti anlamak için tarihi bilmek gerektiğini ifade etti.

Artık, yurt içi ve yurt dışında Türkiye'nin itibarı olduğunu vurgulayan Sonel, "İçimizdeki Türkiye sevdası bitmez. Cumhuriyeti bizlere armağan eden Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Öğrenciler, çiftciler, kamu görevlileri herkes üzerine düşen görevi yapacak. O zaman Türkiye daha da ileriye gidecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 90. yılını kutluyorum" dedi.

Halkapınar

Kaymakam Mehmet Kocabey'in makamında bayram tebriklerini kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Arif Arık Lisesi bahçesinde devam etti.

Şiir, Cumhuriyet koşusu, oratoryo, folklor ve bayrak gösterileriyle skeçlerin yapıldığı program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Tarık Özel, Belediye Başkanı Fatih Şentürk, kurum amirleri, görevliler ve vatandaşlar katıldı.

Cihanbeyli

Cihanbeyli'de pazar yerinde gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış ve Garnizon Komutanı Ömer Kaptan, vatandaş ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Gencer, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 90. yıl dönümünü kutlamanın coşkusuyla, Mustafa Kemal Atatürk ve Milli mücadele kahramanlarının aziz hatırasının bir kez daha yad edildiğini belirtti.

"Bu toprakları bize vatan yapan kahramanları ve bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için hayatını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi birkez daha saygı ve rahmetle anıyorum" diyen Gencer, "Nice Cumhuriyet Bayramları'na birlik, beraberlik ve esenlikle ulaşmak dileğiyle, hepinize saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Program, okulların şiir, folklör ve halk oyunlarının gösterilerinin ardından, bando eşliğinde yapılan tören geçişiyle sona erdi.

Kulu

Kulu'daki kutlama programı, Kaymakamı Ayhan Işık'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

İlçe stadyumundaki tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından seslendirilen şiir ve Halk Oyunları ile devam etti. Program, geçit töreniyle sona erdi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Konya Yerel Haberler

title