Haberler

27 Engelliye Akülü Tekerlekli Sandalye

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde Bulunan Çevre Dostları Derneği'nin (Çevdost), Merkezi Belçika'da Bulunan Doğuş Engelliler Derneği ile Yaptığı Ortak Çalışma Neticesinde 27 Engelliye Toplam 122 Adet Akülü ve Aküsüz Tekerlekli Sandalye Düzenlenen Törenle Teslim Edildi. Belçika'dan Gelen Tekerlekli Sandalyelerden, Belirlenen Bazı İllerde Bulunan İhtiyaç Sahiplerine de Ulaştırılacağı Belirtildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Çevre Dostları Derneği'nin (ÇEVDOST), merkezi Belçika'da bulunan Doğuş Engelliler Derneği ile yaptığı ortak çalışma neticesinde 27 engelliye toplam 122 adet akülü ve aküsüz tekerlekli sandalye düzenlenen törenle teslim edildi. Belçika'dan gelen tekerlekli sandalyelerden, belirlenen bazı illerde bulunan ihtiyaç sahiplerine de ulaştırılacağı belirtildi.

Ereğli ÇEVDOST Derneği ve merkezi Belçika'da bulunan Doğuş Engelliler Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri yardım kampanyası sonucu 27 engelliye akülü tekerlekli verildi. Ereğli ÇEVDOST Başkanı Abidin Ocak, Doğuş Engelliler Derneği Türkiye Temsilcisi Emine Çelik'in bu organizasyonda büyük gayreti olduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti. Tekerlekli sandalye teslim törenine katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, "İnsanın dünyaya gelirken kendi vücut yapısını şekillendiremez" diyerek engellilerin her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Türkiye'de 7 milyon 500 bin kişinin özürlü olduğunu belirten Erdoğan, "Özürlülerle ilgili yasal düzenlemelerin yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi. Erdoğan, ÇEVDOST derneğinin bu anlamlı çalışmasının örnek olmasını diledi.

Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ise törende yaptığı konuşmada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımları hakkıda bilgi verdi. Vakıf kanalıyla mağdur vatandaşlara yardım edildiğini anlatan Ekşi, "Yardımlarımızın çeşidi ve sınırı yoktur. Bu yardımlar, devletin mağdur vatandaşlarımıza sağladığı bir imkandır" diye konuştu.

Kaymakam Ekşi'nin konuşmasının ardından ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

(BA-SD-Y) 15.03.2008 16:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title