Haberler

25 Eylül Dünya Eczacılık Günü

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, eczacılığın, hastalıkların tedavisinde ilaçların kullanılmaya başlandığı tarihin ilk dönemlerinden bu yana, insan sağlığına hizmet veren en köklü mesleklerden biri olduğunu belirtti.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş açıklamasında, "Mutluluğun en temel koşulu hiç şüphesiz sağlıklı bir yaşam sürmektir. Bu yaşamı da bizlere sağlayanlar arasında ilacın üretiminden hastaya en doğru şekilde ulaştırılmasına kadar birçok aşamada yer alan ve bir sağlık neferi olma görevini üstlenen eczacılarımız gelmektedir. Günümüzde eczacılık; hastanın eğitiminde, ilaç danışmanlığında, ilaçların hazırlanmasında ve ilaç etkileşimlilerinin önlenmesinde en büyük paya sahip olup, aynı zamanda vatandaşlarımızın da en yakın sağlık danışmanlarından biridir" ifadelerine yer verdi.

Dr. Taş, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği olarak, sağlık sisteminin önemli halkalarından biri olan, akılcı ilaç kullanımı konusunda toplum bilinci oluşturarak, insan sağlığını ve dolayısıyla toplum sağlığını odak noktalarına alan, özveri ile çalışan, kutsal bir mesleğin mensupları olan tüm eczacıların gününü kutladı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Eczacılık Günü Erdoğan Taş Antalya Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title