Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kastamonu'da düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan program, Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam...

24 Kasım Öğretmenler Günü Kastamonu'da düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan program, Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam etti.

Programa Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkan Vekili Mehmet Saim Sayan, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kutlama programı öğrencilerin öğretmenleri için hazırladıkları müzik korosu ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Vali Erdoğan Bektaş, Türkiye'de 800 bin öğretmenin bulunduğunu hatırlatarak, "Öğretmen yetiştiren okullarımız en yüksek puanda öğrenci alıyorlar. Eğitimde, öğretmenlerimizden beklentilerimiz yüksek. Eskiden, sokaklarda iki tabelayı çok sık görürdük. Bir tanesi doktorların diğeri de dershanelere aittir. Bu iki tabelalarında çokluğu sistemde sorunlar açan kollarından bir tanesi sağlık, diğeri de eğitim sistemiydi. Nitekim sağlık sistemimizde bir şekilde yapılan reformlarda sorunlar ortadan kalktı. Şimdi doktor tabelası artık çok az görünüyor. Bunlar gelişmiş ülkelerde gördüğümüz manzaralara benzemiyor. Şuanda sağlıktaki tartışmaların bir benzeri dershaneler için konuşuluyor. En güçlü dershane savunucuları bile 'dershanelerin varlığı eğitimdeki sıkıntıların göstergesidir. Bu sorunu bir şekilde ortadan kaldırırsanız dershanelerinde kendiliğinden ortadan kalkar" diyorlar" dedi.

Herkesin ittifakla dershanelerin varlığının bir problem olduğunu ve bu problemden bir şekilde kurtulmanın gerektiğini belirten Vali Bektaş, "800 bin öğretmenimizin bulunduğu bakanlığımızla eğitimimizi, eğitim sistemimizle eğitmeye çalışıyoruz. Bir kısım sorunlar tabii ki olacak. Fakat sorunlar bu kadar köklü, bu kadar büyük olmaması gerekiyordu. Bu sorunu ortadan kaldıracak yine bizleriz, öğretmenlerimizdir. Yani öğretmen okulda başarısız, dershanede başarılıdır. Aynı ortamı paylaşan, aynı havayı soluyan aynı yerde çalışan öğretmen, dershanede başarılı olup ta okulda nasıl başarısız olabiliyor. Eğer böyle bir şey varsa bu konunun üzerinde çok daha fazla uğraşmamız lazım. Sıkıntılarımız büyük. Bunu bir şekilde aşmamız gerekiyor" diye konuştu.

Öğretmenliğin en kutsal bir meslek olduğuna dikkat çeken Vali Bektaş, şöyle konuştu: "Öğretmenlerimiz, okullarında öğretmenlik sınavlarında aldıkları tercih puanlarıyla öğretmenlerimizin başarısı eğitim sistemimizde çok da fazla bir sorun olmadığının göstergesidir. Var olan sorunları da hep birlikte bertaraf edeceğiz"

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise, öğretmenlerin herkesin üzerinde büyük bir emeğinin bulunduğunu belirterek, "Ailemizden sonra öğretmenlerimiz geliyor. Bir gün değil öğretmenlerimizi her zaman hatırlamalıyız. Öğretmenlik mesleği para ile yapılmaz. Bu iş çocukları sevmekle bu mesleğe gönül vermekle ancak olur. O zaman bu meslekten haz alırsınız. Öğretmenlerimizde mutlaka öğrencilerimizi değerlerimize bağlı yetiştirmelidir" dedi.

Emekli öğretmenler adına konuşan Emekli Öğretmen Turan Karagözoğlu, öğretmenler sadece 24 Kasım'da değil her zaman sevgi ve saygıyla hatırlanması gerektiğini ifade ederek, "Öğretmenlerimize bunu hissettirin. Başarılı olmak azim ve çok çalışmaktan geçiyor. Öğretmenlerimiz, yurdumuzun hiç sönmeyen ve hiç tükenmeyecek bacası gibidir. Öğretmenlik, bağımsızlık ateşidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler, yemin etti. Daha sonra 2013 yılında emekli olan öğretmenlere hizmet plaketi verdikten sonra, öğretmenler günü için öğrenciler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Erdoğan Bektaş Kastamonu Ak Parti Yerel Haberler

title