Haberler

21 Yıldır Ormanları Gözetliyor

Kütahya'nın Simav İlçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü'nde İşçi Statüsünde Çalışan Mehmet Küçükşahin, 21 Yıldır Yangın Kulesinden Ormanları Gözetliyor.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü'nde işçi statüsünde çalışan Mehmet Küçükşahin, 21 yıldır yangın kulesinden ormanları gözetliyor.

Bin 608 rakımlı Göktepe gözetleme kulesinden Simav'ın yanı sıra Kütahya'nın Gediz, Emet, Hisarcık, Pazarlar, Şaphane, Tavşanlı ile Balıkesir'in Dursunbey ve Sındırgı, Bursa'nın Harmancık ve Orhaneli, Uşak merkez ve Manisa'nın Demirci, Selendi ve Kula ilçelerinin yangına hassas birçok bölgesini izlediğini ve gelişen hava şartlarını anında İşletme Müdürlüğü'ne rapor ettiğini ifade eden Mehmet Küçükşahin, "Kulenin bulunduğu yer kartal yuvası gibi. Kışın yağan kar ve soğuk yüzünden sıkıntı çekiyorum. Kulübemizde hem telsiz var, hem de uydu bağlantılı televizyonumuz. Bize verilen görevi eksiksiz 24 saat yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Bölgenin kendisinden sorulduğunu ifade eden Küçükşahin,, "Bölgede yaşanan tüm gelişmeleri istendiğinde bir rapor halinde Orman İşletme Müdürlüğü ile şeflerimize sunuyoruz. Sorumluluğumuz çok büyük" dedi.

21 yıldır milli servetimiz ormanlarımızı beklemekten eşi ve çocuklarının oturduğu 10 kilometre mesafedeki Söğüt köyüne fazla gidemediğini belirten Küçükşahin, bayrağın gölgesinde ormanları gözetlerken oğlu ve kızının düğününe bile gidemediğini söyledi..

Kış aylarında kar yağışının yoğun olduğu Göktepe kulesinin bulunduğu mevkide yollar kapandığı için şehre gidemediklerini, bu yüzden yaz aylarında kışlık erzaklarını stokladıklarını belirten Küçükşahin, ormanların bütün canlıların hayatında önemli yer tuttuğunu dile getirdi.

Son çıkan ve 600 hektar çam ormanının kül olmasına sebep olan orman yangını yerinde incelemek üzere beraberinde Kütahya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tarık Hatipoğlu, Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun ve Kütahya Orman Bölge Müdürü Yüksel Gül ve Orman Bakanlığı Kontrol Daire Başkanı Nurettin Doğan ile birlikte bölgeye gelen Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Göktepe kulesine çıkarak, 21 yıldır ormanları gözetleyen Mehmet Küçükşahin'i tebrik etti.

(EFE-MŞ)

30.07.2007 12:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title