Haberler

2012 Yılında 38 Bin 868 Kişi İş Başvurusunda Bulundu

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne 2012 yılı içersinde 38 bin 868 kişinin iş başvurusunda bulunduğunu söyledi."İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 Yılı 1.Olağan Toplantısı" Yelken Kulüp'te gerçekleştirdi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne 2012 yılı içersinde 38 bin 868 kişinin iş başvurusunda bulunduğunu söyledi.

"İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 Yılı 1. Olağan Toplantısı" Yelken Kulüp'te gerçekleştirdi. Toplantıda 2012 yılında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün birçok çalışma içersinde yer aldığını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Özellikle Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze 38 bin 868 başvuru gerçekleştirilmiştir. 6 bin 103 kişi istihdam garantili kurslardan yararlanmış ve bunların yüzde 50'si istihdam edilmiştir. Kamu kurumlarında toplum yararına çalışma programından 825 kişi 9 ay süre ile istihdam edilmiştir. Bin 155 kişinin işbaşı eğitimlerinden ilgili işletmelerde staj yaptırılmış ve istihdamları sağlanmıştır. 840 kişinin girişimcilik eğitimlerinden faydalanması sağlanmış ve bunların 340 işletmesi sahibine de KOSGEB'den hibe destek alınmıştır. 3 bin 223 işletme ziyareti gerçekleştirilmiş ve 13 bin 61 kişilik açık iş talebi alınarak bunlardan 9 bin 734 kişi işe yerleştirilmiştir. Yine bin 190 kişi kamu kurumlarında işe yerleştirilmiştir. 5 bin 507 kişinin de işsizlik sigortası başvurusu alınarak bunlara yaklaşık 9 milyon 370 bin 587 TL ödeme gerçekleştirilmiştir" dedi.

Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "2012 yılında özürlülere yönelik açtığımız kurslarda bilgisayar kullanımı, masa üstü yayıncılık, masör, evde çocuk bakımı, servis elemanı yardımcılığı gibi birçok kurslarda toplamda 180 kişiye kurs verirken, hükümlülere yönelik cezaevlerinde açtığımız kurslar ve kendi işini kuracak Halk Eğitim Merkezlerinde açtığımız kurslar ile birlikte toplam 772 kişiye kurs eğitimi verilmiştir. 2012 yılında İş kollarına göre kaza oranlarında en fazla metal yani demir, döküm, doğrama, motorlu taşıtlar imalatı, optik alet imalatı, inşaat, ticaret büro yönetimi, güzel sanatlar gibi iş kazalarının olduğu görünmektedir. Toplamda bin 199 iş kazası meydana gelmiş. Bunlardan bin 164 tanesi hafif kaza, 8 tanesi ağır kaza, 9 tanesi uzuv kayıplı ve 18 tanesi de ölümlü kaza meydana gelmiştir. Bu rakamların asgariye düşürülmesi ile ilgili kurumumuz yoğun bir çalışma içersine olacaktır" diye konuştu.

2012 yılı işgücü piyasası araştırmaları hakkında bilgi veren Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası ve İstatistik Daire Başkanı Abdüllatif Gökdere, "Yerel ve ulusal düzeyde işgücü piyasası analizi yapmak ve yaptırmak yerel düzeyde yapılacak çalışmalara bir standart oluşturmak, içeriklerine ilişkin temel kriterlere geliştirmek, temel sınıflamaları belirlemek kurumumuzun en temel görevlerindendir. İşgücü piyasası araştırmaları 2012 yılında 81 ilde yapılmış olup, Samsun ili Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından pilot il olarak seçilmiştir. Samsun'da Eylül ve Ekim 2012 tarihlerinde 10 ve daha fazla kişi istihdam eden özel sektörde ve tarım sektörü dışındaki sektörde faaliyet gösteren bin 387 işyeri ziyaret edilmeye çalışılmış ve bin 207 işyeri için bilgi elde edilmiştir. Bu çalışma bugüne kadar Samsun'da yapılan işgücü piyasasının talep yapısını ortaya koymaya çalışan en kapsamlı çalışmadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora da bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Ersan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan da katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Aksoy Türkiye Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title