Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Tüm Yurtta Olduğu Gibi Uşak'ta da Coşkuyla Kutlandı. Hava Sıcaklığının Mevsim Normallerinin Üstünde Olduğu Kutlamalar Sırasında Bazı Öğrenciler Baygınlık Geçirdi. Kutlamalar Sırasında Stadyumda Bulunan Tek Ambulans Yetersiz Kalınca Bazı Öğrencilere İlk Müdahaleyi Kulübelerde Öğretmenleri Yaptı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta da coşkuyla kutlandı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde olduğu kutlamalar sırasında bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Kutlamalar sırasında stadyumda bulunan tek ambulans yetersiz kalınca bazı öğrencilere ilk müdahaleyi kulübelerde öğretmenleri yaptı.

Törenler, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başladı. Bir Eylül Stadyumu'nda yapılan tören ise Uşak Valisi Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın ve İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay M. Ruhi Candan'ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Törene ayrıca, Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, törende yaptığı konuşmada, Atatürk gençliğinin 21 yüzyılda Ata'sının çizdiği yolda ilerlemekten vazgeçmeyeceğini, çağdaş uygarlık yolunda kararlılıkla yürüyeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından törenler resmi geçitle devam ederken, lise öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler büyük ilgi gördü.

Tören sırasında aşırı sıcaklardan etkilenen gösterilerde görevli bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Törende stadyumda bulunan tek ambulansta ilk müdehaleleri yapılan öğrenciler daha sonra hastaneye gönderilerek müşahade altına alındı. Tek ambulansın yetersiz kalması üzerine daha sonra stadyuma bir ambulans daha çağrılarak hazır bekletildi. Yakşalık iki saat süren tören Uşak Valisi Kayhan Kavas'ın görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik etmesiyle olaysız bir şekilde sona erdi. Kutlamalar sırasında sıcaktan etkilenerek baygınlık geçiren öğrenci sayısının 4 olduğu bildirildi.

(KY) 19.05.2008 13:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title