Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Güncelleme:

Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya'da çelenk sunma törenleri düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Eskişehir, Afyonkarahisar,  Bilecik ve Kütahya'da çelenk sunma törenleri düzenlendi. 

Eskişehir Vilayet Meydanı'ndaki programa, vali yardımcıları, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Cahide Tetik, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, diğer protokol mensupları ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, iki öğrenciyle anıta çelenk sundu. 

Bu arada 7 kız öğrencinin, üzerinde birer kelime yazılı olan siyah tişörtleriyle "Dualarımız Soma'daki şehit abilerimizle sizleri rahmetle anıyoruz" ifadesini oluşturması dikkati çekti. 

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

-Afyonkarahisar

Kocatepe Parkı'nda düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş anıta çelenk sundu.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen faciada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma törenine, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da katıldı.

-Bilecik 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk'un, Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından Atatürk, şehitler ve hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulunuldu.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Vali Nayir ve beraberindekiler, törene katılan sporcularla bir süre sohbet etti.

-Kütahya 

Zafer Meydanı'ndaki törende, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Muharrem Çakır, anıta çelenk sundu.

Çakır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen faciadan dolayı iptal edildiğini anımsattı. 

Törene, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Bilecik Yerel Haberler

title