Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu Yılı

10 gün sürecek 99'uncu yıl programı açıklandı.

Çanakkale'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yılı dolayısıyla, çok sayıda program düzenlenecek.

Çanakkale Valiliğince organize edilen ve 12-21 Mart tarihlerini kapsayan program çerçevesinde sergiler açılacak, tiyatro ve sinema gösterimleri sunulacak, konferans, panel ve sportif müsabakalar yapılacak, konserler verilecek.

Etkinlikler, 12 Mart'ta Çimenlik Kalesi'ndeki açılış ve devlet övünç madalyası töreniyle başlayacak. Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağından oluşan "kutsal emanetler" 14 Mart'ta düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletilmek üzere yola çıkarılacak.

18 Mart günü törenleri

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart sabahı ilk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayacak. 18 Mart Stadı'nın bakımda olması dolayısıyla bu yıl İskele Meydanı'nda devam edecek törenlerde Mehteran Bölüğü gösteri sunacak. Altın madalya; vali, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından bayrağa toka edilecek. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri halkın, askerlerin ve öğrencilerin 18 Mart Deniz Zaferi'ni kutlayacak.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapılacak ve resmigeçitle buradaki tören sona erecek.

İkinci tören, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'nde yapılacak. Çanakkale Boğazı'ndaki resmigeçitin ardından, "Solo Türk" gösterisi sunulacak.

Törenler, dua edilmesi ve şehitlik ziyaretiyle son bulacak. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Gelibolu 21 Mart Yerel Haberler

title