Haberler

14. Uluslararası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali

Uşak'ın Eşme İlçesinde Bu Yıl 14. Düzenlenen Uluslararası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali, Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Uşak'ın Eşme ilçesinde bu yıl 14. düzenlenen Uluslararası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Her yıl geleneksel olarak yapılan ve 3 gün süren festivalde yurt içi ve yurt dışından gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri, kilim yarışması ve çeşitli etkinlikler ilçe halkı tarafından ilgiyle izleniyor. Bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilen kortej geçişi ile başlayan festival, dostluk güzeli, en güzel kilim yarışması ve halk oyunları gösterileri büyük ilgi gördü. Festivale Uşak Valisi Kayhan Kavas, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ruhi Candan, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Cumhuriyet Başksavcısı Burhan Çobanoğlu, CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Uşak üniversitesi Rektörü Adnan Şişman ile ilçe kaymakam ve belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kortej geçişi öncesinde konuşan Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım,"14 yıldan bu yana bu festivali en iyi şekilde kutluyoruz. Festival şenlik demektir tarih boyunca bu şenlik Türk boylarında devam etmiştir. Burada hoş vakit geçirme adet ve ananelerini devam ettirme sanatsal ve kültürel etkinlikleri yaşatma amaç olmuştur bizde bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz, hiçbir fedakarlıktan çekinmeyerek iyi bir program sunmaya çalışıyoruz. Eşmelilere ve dostları burada birbirileri ile kavuşturuyoruz" dedi.

Festival kapsamında düzenlenen kilim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Vali Kayhan Kavas verirken, Eşme kilimcileri ile Karadağ, Bosna-Hersek, Romanya, Kosova, Bulgaristan, ve Ege bölgesinden festivale katılan folklor ekipleri kortej geçişi yaptı. Diğer taraftan festival için 13 kişinin 57 günde dokuduğu 52 metrekare büyüklüğünde olan dünyanın en büyük el dokuma kilimi ile bir kişinin dokuduğu 45 günde dokuduğu 21 metre uzunluğunda olan dünyanın en uzun el dokuma kilimi de sergilendi.

Festivalin akşamki bölümünde ise yerel sanatçılar ve Türk Halk Müziği sanatçısı Songül Karlı konseri yapılacak.

(KY-YK)

23.06.2007 19:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title