Haberler

130 Öğrenciye Kırtasiye Yardımı

Hisarcık Mesleki Yükseköğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinden Eğitime Destek Derneği tarafından Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulu ile Karbasan, Kutluhallar, Dereköy ve Hasanlar köylerinde öğrenim gören 130 ilkokul 1. Sınıf öğrencisine kırtasiye yardımında bulunuldu.

Hisarcık Mesleki Yükseköğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinden Eğitime Destek Derneği tarafından Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulu ile Karbasan, Kutluhallar, Dereköy ve Hasanlar köylerinde öğrenim gören 130 ilkokul 1. Sınıf öğrencisine kırtasiye yardımında bulunuldu.

İlkokul 1. Sınıf öğrencilerine yönelik kırtasiye yardımının derneğin kasasından tek kuruş çıkmadan tamamen yönetim kurulu üyelerinin katkılarıyla gerçekleştiğini vurgulayan Dernek Başkanı Veteriner Hekim Ali Var,"Peygamber Efendimizin "Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz". Hadis-i Şerifi rehberliğinde eğitimin tüm aşamalarında yardım sever halkımızın dikkatini çekmek ve geleceğin mühendisi, mimarı, doktoru, öğretmeni ve bilim adamları olarak ilçemizin geleceğine hizmet edecek gençlerimizin daha iyi şartlara haiz bireylerin yetişmesinde pay sahibi olmak, katkı sağlamak ve desteklemek düşüncesiyle kurulan Hisarcık Mesleki Yükseköğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği kurucu üyeleri olarak kendi imkanlarımızla temin ettiğimiz kırtasiye malzemelerini dağıtmaya karar verdik. Bu tür eğitim çalışmaları ve toplumumuzun büyük kesiminin katkısı ile ilçemiz ve köylerimizdeki tüm öğrenci kardeşlerimize daha iyi imkanlar sunulabileceği düşüncesindeyiz. Bu kampanya ilk aşamasından bu yana destekleyen ilçemiz Kaymakamı Fethi Savran, Belediye Başkanımız Fatih Çalışkan, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aykut Acar, ve derneğimiz kurucu üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Atatürk ilkokulunda düzenlenen kırtasiye malzemesi dağıtım töreninde bir konuşma yapan Kaymakamı Fethi Savran,"Dernek yöneticileri birkaç gün önce bana gelerek ilkokula yeni başlayan öğrencilere kırtasiye yardımında bulunmak istediklerini söylediler. Bizde "eğitim varsa sonuna kadar, yanınızdayız ve desteğiz" dedik. Derneğimizin sizlere güzel hediyeleri var, onları size dağıtacağız. Bundan sonra sizde onları iyi kullanarak ders çalışıp, ilk önce okumayı yazmayı öğreneceksiniz, ondan sonra da ileride inşallah kaymakam, öğretmen veya veteriner olacaksınız. Ben buradan bu ince düşüncelerinden dolayı dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Derneğin kırtasiye yardımı için düzenlenen törene Kaymakamı Sayın Fethi Savran, Garnizon Komutanı Şefik Can, Belediye Başkanımız Fatih Çalışkan, İlçe Emniyet Amiri, Muhammet Lütfi Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, Dernek Başkanı Veteriner Hekim Ali Var, Derenek Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Yılmaz, Ömer Atlaş ve Lütfi Ataseven katıldılar.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karbasan Hisarcık Hasanlar Dereköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title