Haberler

"12.12.2012 Dünya Bingöllüler Günü"

Güncelleme:

"12.12.2012 Dünya Bingöllüler Günü"ne ilişkin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bu yıl kutlanmaya başlanan,"12.12.2012 Dünya Bingöllüler Günü"ne ilişkin, "Sadece Bingöl'de doğmuş, Bingöllü ana babadan doğmuş olanlar değil, bir şekilde Bingöl'e gelmiş, Bingöl'ün havasını solumuş, Bingöl'deki insanlarla arkadaşlık etmiş, Bingöl'e gönül bağı olan tüm insanların bu anlamlı gününü tebrik ediyorum" dedi.

Valilik, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi'nce Bingöl'ün plakası olan 12 rakamının 3 kez yan yana gelmesi dolayısıyla ilan edilen, "12.12.2012 Dünya Bingöllüler Günü" etkinlikler kapsamında bugün doğan bebekler ziyaret edildi, 12 parkın açılışı yapıldı, 12 bin fidan dikildi, fotoğraf sergisi ve Bingöl'de üretilen ürünlerin sergilendiği fuarın açılışı yapıldı.

Bakan Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş ile bugün Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dünyaya gelen, "Ayşe" ve "İbrahim" adı verilen bebekleri ziyaret ederek, ailelerini kutladı.

Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamada, bebeklerin bugün doğmasının önemli olduğunu belirterek, "Bu bebekler çok nadir görülen bir günde doğdukları için şanslılar. İnşallah sağlıklı bir şekilde büyüyüp faydalı birer birey olacaklar" dedi.

Yılmaz daha sonra Bingöl Belediyesi'nce yapımı tamamlanan 12 parkın açılışı ve 12 bin fidan dikimi dolayısıyla Karşıyaka Mahallesi'nde düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Yılmaz, "Dünya Bingöllüler Günü" dolayısıyla Bingöl'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sadece Bingöl'de değil, tüm Türkiye ve dünyada yaşayan Bingöllülerin bu anlamlı gününü kutladı.

Bakan Yılmaz, "Dünya Bingöllüler Günü"nün sadece bu yıl değil, bundan sonra her yıl 12 Aralık'ta kutlanmasını istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sadece Bingöl'de doğmuş olanların değil, Bingöllü ana babadan doğmuş olanlar değil, bir şekilde Bingöl'e gelmiş, Bingöl'ün havasını solumuş, Bingöl'deki insanlarla arkadaşlık etmiş, Bingöl'e gönül bağı olan tüm insanların bu anlamlı gününü tebrik ediyorum. Bu yıl çok uzun zaman aralıklarıyla denk gelen bir günü yaşıyoruz. 12.12.2012. Her zaman böyle bir tarih olmuyor. Bingöl'ün plakası 12'yi vesile kılıp Bingöllüleri bir araya getirmek, kaynaştırmak Bingöl üzerine güzel çalışmalar yürütmek üzere Bingöllüler gününü başlatmış bulunuyoruz. Gelecek yıl 2013 olacak ama ben buradan şunu teklif etmek istiyorum; her yıl 12'nci ayın 12'sinde biz yine Bingöllüler gününü kutlayalım."

Bu fikri önerenlere, etkinlikleri düzenleyen kişi ve kurumlara teşekkür eden Bakan Yılmaz, "Bingöl'ü iyi yerlere götüreceksek bunu hep birlikte yapacağız. Bir insan tek başına başarılı olamaz, tek başına mesafe alamaz. Her şey bir ekip çalışmasıdır. Bu başarıların altında birlik ve beraberlik vardır. Bu başarıların altında iyi niyet vardır, samimiyet vardır. Bingöl sevgisinde buluştuğumuz sürece başarılı olmamamız için hiçbir sebep yoktur" dedi.

Bakan Yılmaz, açılışını gerçekleştirdiğini Karşıyaka Parkı'na, Bingöl-Diyarbakır karayolu Şeyh Ahmet mevkisinde oluşturan 12 bin ağaçlık

"Hatıra ormanı" için temsili fidan dikti.

"Sanat sokak"ta açılan, Bingöl'ün tanıtıldığı resim ve fotoğraf sergisini gezen Yılmaz, Genç Caddesi'nde kentte üretilen ürünlerin sergilendiği fuarı ziyaret etti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, etkinlikler kapsamında düzenlenen, sanatçılar Avni Polat, Maral ve Servet Kocakaya'nın sahne aldığı konseri izledi.

Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik / Sema Kaplan

Yayıncı: Murat Taydaş - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Üniversitesi Bingöl Belediyesi Yılmaz Bingöl Cevdet Yılmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title