Haberler

100. Yılda Göksun Sempozyumu

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçe Belediyesi, Kuruluşunun 100. Yılında, 23-24 Ağustos Tarihlerinde "Göksun Sempozyumu" Düzenliyor.

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçe Belediyesi, kuruluşunun 100. yılında, 23-24 Ağustos tarihlerinde "Göksun Sempozyumu" düzenliyor.

Belediye Başkanı Ramazan Hurç, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliği ile gerçekleştirecekleri sempozyumun özellikle ilçenin tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Göksun'un 100 yıl önce ilçe olduğunu hatırlatan Hurç, "Bugüne kadar Göksun'la ilgili ciddi hiçbir araştırma yapılmamış. Bu sempozyumda Göksun'un en ince teferruatına kadar nüve olarak ne bulabilirsek çıkartıp gelecekte hazırlamayı düşündüğümüz Göksun tarihi ve coğrafyası ile ilgili alt yapıyı oluşturmak istiyoruz. Her alanda yeterli bilimselliği kanıtlanmış ilim adamlarımızdan istifade edeceğiz. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bilim adamlarından haberler geliyor ve zengin bir katılım olacağını düşünüyoruz" dedi.

KSÜ Göksun Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Değirmenci ise, sempozyumun Kahramanmaraş'ta ilçeler düzeyinde bir ilk olacağını kaydederek, amaçlarının sözel ve muğlak ifadeleri ortaya çıkartarak bilimsel temellere oturtmak olduğunu ifade etti. Sempozyumla ilgili bilim kurulu oluşturduklarını ve Türkiye'nin birçok bölgesinden katılım aldıklarını vurgulayan Değirmeci, "Sempozyumun amaca ulaşabilmesi için katılım önem arz ediyor. Bilim kurulu çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda KSÜ öğretim üyeleri bölgede yaptıkları çalışmaları bizlere sunacak. Burada tarım ve hayvancılık ön plana çıkacak. Çünkü vatandaşların birinci geçim kaynağı bu. İkinci olarak tarih. Çünkü 100. yılda özellikle tarihsel gelişimi inceleyeceğiz. İlçenin madencilik potansiyeli çok yüksek. Bu konuda yapılacak olan çalışmaların bölgeye katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

(ACB-MT-Y) 03.05.2008 11:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title