Haberler

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, AK Parti iktidarının Türkiye'de yaşayan her ferdin sahip olduğu temel haklarını kullanması anlayışıyla hareket ettiğini bildirdi.

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, AK Parti iktidarının Türkiye'de yaşayan her ferdin sahip olduğu temel haklarını kullanması anlayışıyla hareket ettiğini bildirdi.

Yıldırım, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, insan haklarının, bireylerin insan olmaları nedeniyle doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerin bütünü olduğunu kaydetti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin, insanlık tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olduğuna işaret eden Yıldırım, mesajında, "Beyanname, tüm dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilmiştir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. Buna göre herkes, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal yada başka bir görüş, doğuş, servet ya da benzeri başka bir statü gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin ileri sürülen tüm hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde istifade eder" ifadelerine yer verdi.

Yıldırım, Türkiye'nin söz konusu bildirgeyi ilk onaylayan ülkelerden biri olduğunu hatırlattı.

"Barışın, hoşgörünün hamisi olan Mevlanaları, Yunusları, Hacıbektaş-ı Velileri bağrından çıkaran, tarihi geçmişi adaletle, barışla ve hoşgörüyle anılan bir milletin evlatları olarak Dünya İnsan Hakları Günü'nü gururla kutluyoruz" ifadelerini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"AK Parti iktidarı, ülkemizde yaşayan her bir ferdin sahip olduğu temel haklarını kullanması anlayışıyla hareket etmekte, sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda aldığı her tedbirin temelinde insan hakları noktasında genel bir iyileştirmeyi her zaman göz önünde bulundurmaktadır. Bu alanda birçok düzenleme gerçekleştirildi ve birçok ilke imza atıldı. En büyük idealimiz ise sizlerden aldığımız destekle her alanda güçlü, insan hak ve özgürlüklerinin alabildiğince yaşandığı bir Türkiye'dir."

Yıldırım, bütün insanlığın temel hak ve özgürlüklerine saygı duyulduğu, ayrımcılığın olmadığı, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşanılan bir dünya dileğiyle, İnsan Hakları Günü'nü en samimi duygularıyla kutladığını, tüm hemşehrilerine selam, sevgi ve saygılarını sunduğunu bildirdi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Hami Yıldırım Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title