Haberler

1 Milyon YTL'ye Malolan Kervan Köprüsü İçin Görkemli Tören

Bursa ile Kütahya'nın Simav İlçesi Arasındaki 180 Kilometrelik Yolu 40 Kilometre Kısaltmak İçin Kütahya, Balıkesir ve Bursa'ya Bağlı 6 Köy Halkının Güçlerini Birleştirip Simav Çayı Üzerine 3 Yılda Yaptıkları Kervan Köprüsü Tavşanlı'nın Kırkkavak Köyünde Düzenlenen Görkemli Bir Törenin Ardından Hizmete Açıldı.

Bursa ile Kütahya'nın Simav ilçesi arasındaki 180 kilometrelik yolu 40 kilometre kısaltmak için Kütahya, Balıkesir ve Bursa'ya bağlı 6 köy halkının güçlerini birleştirip Simav Çayı üzerine 3 yılda yaptıkları Kervan Köprüsü Tavşanlı'nın Kırkkavak köyünde düzenlenen görkemli bir törenin ardından hizmete açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, AK Parti Simav İlçe Başkanı İbrahim Abul, Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Karaduman, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, çevre belde belediye başkanları ile hanımların yoğunlukta olduğu kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

50 metre uzunluğunda 7,5 metre genişliğinde ve 140 ton yük taşıma kapasitesine sahip Kervan Köprüsünün uzun uğraşılar sonucu 3 yılda yaklaşık 1 milyon YTL para harcanarak tamamlanabildiğini belirten Kervan Köprüsü Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Şimşek, "Yüzde yetmişi vatandaş katkısıyla tamamlanan Kervan Köprüsü Simav ile Bursa arasındaki 180 kilometrelik yolu 40 kilometre kısalttığı gibi çevresindeki 120 civarındaki köye de ulaşım rahatlığı sağlayacaktır. Bu hususta bize katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Köprü sayesinde özellikle kış aylarında karşıdan karşıya geçilemeyen Simav Çayının bölge halkının kabusu olmaktan çıktığına değinen Şimşek," Bizler vatandaş olarak görevimizi yaptık. Kütahya'nın Simav ve Tavşanlı ile Balıkesir'in Dursunbey ve Bursa'nın Harmancık ilçelerine bağlı 6 köy halkı güçlerimizi birleştirerek devlet ve millet işbirliğinin en güzel örneğini sergiledik. Sıra devlete geldi. Devletten de güzergah üzerinde bulunan yollarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Bunun için de Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğüne teslim edilmesi için sembolik olarak hazırladığımız köprünün tapusunu davetimizi kırmayarak açılışımıza katılan AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer'e huzurunuzda teslim ediyorum" diye konuştu. Tapuyu teslim alan Biçer," Gereken yapılacak" dedi. Hükümet olarak yerel yönetimlerin güçlenmesine özen gösterildiğini belirten Biçer," Karayolları bundan böyle iller arası yolları yapacak. İl sınırları içerisinde kalan yolların yapımını ise İl Genel Meclisleri üstlenecek. Bu sayede vatandaşlar bu tür yolların yapımı ve iyileştirilmesi için Ankara'nın yollarını aşındırmayacak. Ekonomik ve Mali yönden güçlendirilmiş yerel yönetimler bu tür işleri kısa sürede çözüme kavuşturacak" dedi.

Davetlilere yemek ikramının ardından köprü hizmete açılırken, Tavşanlı halk oyunları ekibinin gösterisi de ilgiyle izlendi.

(MY-EFE) 19.05.2008 12:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title