Haberler

1 Eylül'de E-yoklama Başlıyor

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Muhasebeciler Odası (GSMMMO) tarafından düzenlenen ve Gaziantep Vergi İdaresi Başkanı Halil Tekin’in sunumunu yaptığı e-tebligat ve e-yoklama konulu seminer, Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Muhasebeciler Odası toplantı salonunda yapıldı.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Muhasebeciler Odası (GSMMMO) tarafından düzenlenen ve Gaziantep Vergi İdaresi Başkanı Halil Tekin'in sunumunu yaptığı e-tebligat ve e-yoklama konulu seminer, Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Muhasebeciler Odası toplantı salonunda yapıldı.

Seminere Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Muhasebeciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay ve üyeleri, Gaziantep Vergi İdaresi Başkanı Halil Tekin, Vergi İdaresi mensupları ve çok sayıda meslek mensubu katıldı.

E-tebligat ve e-yoklama ile ilgili vergi dairelerinin uygulamaları hakkında bilgi verilmesi amacıyla Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Sayın Halil Tekin bir sunum gerçekleştirdi. Gaziantep Vergi dairesi Başkanı Halil Tekin, e- Türkiye'ye giden süreçte e- vergi dairesiyle artık vatandaş arasında duvarların süreç içerisinde kalkacağını söyledi. Tekin,"Aynı zamanda 10 Ağustos 2015 tarihinden sonra pilot uygulama olan Eskişehir'den sonra elektronik imzaya geçen 2. İliz" dedi

Tekin, veznelerin tümünü aynı çatı altında topladıklarını, vatandaşın bekleme süresini en aza indirgediklerini, elektronik ortamın yaygınlaşmasıyla vezneleri de kaldıracaklarını ifade ederek, e- tebligatta kesin geçiş süreci 01.01.2016 tarihi itibarıyla mükellef 15 gün içerisinde sisteme girmek zorunda olduğunu, siteme girmeyen mükelleflerin resen kaydedilip 1.300 TL para cezasıyla karşılaşacaklarını ifade etti

Seminer öncesinde bir konuşma yapan Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Muhasebeciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay, içinde bulunulan dönem itibariyle yaşanan belirsizliklerin terör olaylarının artış göstermesine neden olduğunu ifade ederek, birçok sivil vatandaşın ölümünün yanında, polis ve askerlere yönelik terör saldırılarında da artış olduğunu, sosyal anlamda yaşanan bu olumsuz gelişmeler ülke ekonomisinin istikrarını da bozduğunu söyledi.

Özbay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Özellikle dövizde yaşanan dalgalanmalar işverenler için zorlayıcı bir koşul olmaktadır. Kayıt dışı ekonominin artmasını önlemek adına elektronik ortama dayalı yeni sistemler geliştirilmektedir. Bugünkü seminerimizde de bu sistemlere, uygulanma biçimlerine ve mesleğimize olan etkilerine değinilecektir. Günümüzde bilişim sistemleri oldukça yaygınlaşmış ve hayatın her alanında kullanılmaya başlanmıştır. Kamu kurumları da gelişen bu bilgi sistemlerinden yararlandıkları için yaptıkları hizmetler hem daha hızlı yürütülmekte hem de istenen bilgiye hızlıca ulaşım sağlanmaktadır. Buna istinaden oluşturulan sistemlerden biri olan e tebligat; bilişim sistemleri vasıtasıyla muhatabın elektronik tebligat adresine iletilmek üzere tebligatı çıkaran merci tarafından tebligatın gönderilmesini ve bu iletinin muhataba elektronik ortamda delillendirilerek tesliminin sağlanmasını ifade etmektedir." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Özbay Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title