Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün: "Yerel seçimlerin sanki hükümete güvenoyu verilecekmiş havasına sokulmasının nedeni, Türk milletinin refah seviyesinin yükselmesinden dış güçlerin rahatsız olmasıdır"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, "Yerel seçimlerin sanki hükümete güvenoyu verilecekmiş havasına sokulmasının nedeni, Türk milletinin refah seviyesinin yükselmesinden dış güçlerin rahatsız olmasıdır" dedi.

Ürün, Kızılören ilçesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerin, mahalli idareler seçimleri havasından çıkarılarak, adeta hükümete güvenoyuna dönüşen bir hal aldığını söyledi.

30 Mart'ta belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve muhtarların seçileceğini anımsatan Ürün, şöyle konuştu:

"Ancak bugün gelinen noktada, Türkiye siyasi konjonktürel şartlarının bir gereği olarak muhalefet liderlerinin de katkısıyla seçim, yerel seçimi de aşan merkezi hükümete güvenoyuna dönüşen bir hal almıştır. Yerel seçimlerin sanki hükümete güvenoyu verilecekmiş havasına sokulmasının nedeni, Türk milletinin refah seviyesinin yükselmesinden dış güçlerin rahatsız olmasıdır. Bu seçimin genel seçim havasına sokulmasının nedeni, bu topraklarda yaşayan bu aziz milletin refah seviyesinin yükselmesinden, bu aziz milletin mutluluğundan, bizi sevmeyen dış güçler ve onların yereldeki iş birlikçilerinin rahatsız olmalarıdır."

Ürün, bu rahatsızlıkların sadece sözle dile getirilmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye üzerinde çok ciddi operasyon teşebbüsleri var. Sadece Türkiye'de de değil bu girişimler. Dünyada sayıları 4-5 milyon olan bir azınlık, dünyada yaşayan 6,5-7 milyar insanın ürettiklerini ve bu insanların sahip oldukları tüm değerleri ellerinden almak istiyor. Kısaca, '7 milyar çalışsın, biz yiyelim' diyorlar. Bunların devleti yok. Hangi devlette yaşadıklarını tam bilemiyoruz. İsrail'de yaşıyorlar, ABD'de yaşıyorlar, Avrupa ülkelerinin tamamında yaşıyorlar. Bugünlerde ise Birleşik Arap Emirlikleri'ne birazcık fazla yüklendiler. Bu adamların milliyeti yok. Bunların Türk'ü var, Arap'ı var, Rus'u var, Amerikalı'sı var, İngiliz'i var. Bunlar hiçbir zaman öne çıkmıyorlar. Yani açıkta oynamıyorlar. Hep senaryoyu yazıyorlar, başkaları oynuyor. Senaryoyu yazıyorlar. Kitleler, '15 ağacın yeri değişti' diye Türkiye'yi yakıp yıkıp, Dolmabahçe'de Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne yürümeye kalkıyorlar. Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yürümeye kalkıyorlar."

Ürün'e, ilçe ziyaretinde AK Parti Kızılören İlçe Başkanı İbrahim İnce, Kızılören Belediye Başkanı ve adayı Ahmet Pekşen, İl Genel Meclisi adayı Cafer Şimşek ile partililer eşlik etti. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Halil Ürün Kızılören Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title