Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Bitlis Milletvekili Kiler: "Bitlis'e 12 yılda 5 milyar lira yatırım ve destek sağlandı.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, "Bitlis'e 12 yılda 5 milyar lira yatırım ve destek sağlandı. 81 il arasında Bitlis, aldığı yatırımlardaki artış oranıyla Türkiye'de birinci sırada bulunuyor" dedi.

AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz ve Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Milletvekili Kiler, toplantıda yaptığı konuşmada, Bitlis halkının, kentte yapılan yatırımların daha iyisini hak ettiğine değinerek, şöyle konuştu:

Biz bu hizmetleri 11 yılda nasıl getirmişsek, yeni seçimle İnşallah şehrimizi kalkındırmaya devam edeceğiz. Şehrimizide 2002 ile 2014 yılına baktığımız zaman güzel gelişmeler var. Her seçim döneminde biz biraz daha gelişmiş bir Bitlis ile vatandaşın karşısına çıkıyoruz. Her seçimde başımız dik oldu. Başı önde hiçbir zaman olmadık. Her dönem sandık karnemizini arttığını gördük. Bunlar rastlantı değil. Genel başkanımıza muhakkak halkın bir tevecühü var. Ancak burada yerelde de büyük hizmetler yapıldı. Her siyasetçi, her kurulan hükümet bir amaçla kurulur. Hizmet etsin diye. Hiç kimse makam, mevki sahibi olsunlar diye kimseyi seçmiyor. 11 yıldır hiçbir zaman bu anlayışta olmadık. Rahatamıza bakmadık. Bizim bir sorumlulğumuz vardı. 11 yıldır bu sorumluluğu yerine getirmek için canla başla gece gündüz çalıştık."

-"Esnaf istemediği sürece, dere üstünü yıkmayacağız"

Dere Üstü Projesini kentin gelişmesi ve kalkınması için başlattıklarını ifade eden Kiler, projenin esnafa yanlış anlatıldığını ifade etti.

Kiler, projenin kentin gelşimesi, kalkınması için başlatıldığına işaret ederek, "Ancak sonuca yaklaşırken gördük ki esnaf yanlış bilgilendirildi. 'İş yeriniz yıkılacak, perişan olacaksınız' diye yanlış anlatıldı. Sonuçta oradaki esnafımız istemediği sürece orayı yıkmayacağız. Böyle bir karar verdik. İş merkezi bitmek üzere. Sene sonu gelmeden bitirmeye çalışacağız. Orası bitttiğinde esnafmız orada kalmak istiyorsa kalır, gelmek isterse gelir. Biz hizmet etmek için burdayız." ifadelerini kullandı.

Hükümetin, iktidarın gücüyle yepyeni bir Bitlis oluşturacağını anlatan Kiler, Bitlis'i yeniden kalkınan bir marka şehir yapacaklarını die getirdi.

-"AK Parti belediyelerimizde başka yerden işçi alınmaz"

AK Parti belediyelerinde dışarıdan işçi çalıştırılmadığını, belediyenin hizmet ettiği yerdeki işsiz gençlerin belediyede çalıştırıldığını vurgulayan Kiler, bazı zihniyetteki belediyelerin dışarıdan işçi getirerek belediyede çalıştırdığını, bunu yaparken de kendi gençliğine hakaret ettiğini dile getirdi.

Kiler, Tatvan Belediyesine İller Bankası'ndan gelen paranın 63 milyon lira olduğunu, Bitlis Belediyesine ise 47 trilyon lira kaynak aktarıldığını bildirerek, "Tatvan'a bakıyorsun çöpten geçilmiyor. İşçilerin maaşları ödenmiyor. Bir de Bitlis'i görüyorsunuz. Belediyelere orda yaşayan insan sayısına göre para geliyor. İnşallah AK Parti olarak biz plakayı tamamlayarak 13'te 13 yapacağız" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Türkiye Bitlis Kiler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title