Haberler

Yerel Düzeyde Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Çalıştayı"

Eskişehir'de Milli Eğitim Bakanlığı, Gündem Çocuk Derneği, Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği, Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı ve UNICEF'in katkılarıyla "Yerel Düzeyde Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Çalıştayı" gerçekleştirildi Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı.

Eskişehir'de, Milli Eğitim Bakanlığı, Gündem Çocuk Derneği, Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği, Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı ve UNICEF'in katkılarıyla "Yerel Düzeyde Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Çalıştayı" yapıldı.

Gelişim Koleji'nin ev sahipliği yaptığı çalıştayın sonuç toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Sabri Özdemir, Türkiye'de yaklaşık 24 milyon çocuk olduğunu belirtti.

Çalıştayın verimli geçtiğini ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Ülkemizde yaklaşık 24 milyon çocuğumuz var. Bu çocuklar için neler yapabiliriz. Bunları topluma, eğitime nasıl kazandırabiliriz. Bu çalıştay süresince bunun üzerinde durduk. Önce çocuklarımızı tanıdık. Velilerimizin, öğretmenlerimizin ve kurumlarımızın neler yapabileceği konusunda değerlendirmelerde bulunduk. Bu çalıştay yerel düzeyde yapıldı ama ülke düzeyine yayılabilecek neticelerinin olduğuna inanıyorum."

Özdemir, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü olarak "Öğrenci izleme modülü" üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, "Bu çalıştay süresince elde ettiğimiz bilgilerin sonucunu bu modül üzerine entegre edeceğiz. Bu çalıştay, çok önemli faydalı oldu. Çalıştayda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu ülke düzeyine yayılacak bir çalışmadır" dedi.

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı Bahar Gökler de her türlü paydaşın temsil edildiği güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Çalıştayın önemli sonuçlarının olduğuna dikkati çeken Gökler, şunları kaydetti:

"Yerel olarak çok önemli çıktılar ortaya çıktı. Bunların uygulanmasına, eylem planı olarak neredeyse başlanılabilir. Ulusal bağlamda da çok umut verici bir toplantıydı. Bütün bu çıktılar, çalışmalar, saptamalar ülkemiz adına çok önemli veriler. Bütün paydaşları sadece dinleyici olarak değil katılımcı olarak gördük. Onun için hem ulusal hem de çok katılımcı bir çalıştay oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Sonuç raporu

Çalıştayın sonuç raporunda ise öğretmenlerde şiddet konusunda farkındalık oluşturmak ve bu bilgilerin öğrencilere aktarılmasının sağlanılması gerektiği belirtildi.

Yerel yönetimlerin konuyu benimsemeleri ve sahiplenmelerinin gerektiğinin anlatıldığı raporda öne çıkan bazı maddeler şöyle:

"Şiddet uygulayan ve madde kullanan öğrencilere okul içinde ve dışında sosyal görevler verilmesi. Kadın ve çocuk için şiddeti önlemeye yönelik şehir protokolünün imzalanması. Okullarda akran eğitimi yönteminin kullanılması. Okullara atanan hizmetliler ile okul servisi çalışanlarının istismar ve ihmal konusunda eğitilmesi. İmam, muhtar ve aile liderleri gibi kanaat önderleriyle işbirliği yapılması. Eğitimde cinsiyet eşitliği yaklaşımının benimsenmesi." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Sabri Özdemir Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title