Haberler

Yer Altı Müzesinde "Kapadokya'nın Perileri" Resim Sergisi

Kapadokya'da Türkiye'nin ilk ve tek yer altı seramik müzesinde açılan "The Fairies of Cappadocia - Kapadokya'nın Perileri" resim sergisine yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Kapadokya'da Türkiye'nin ilk ve tek yer altı seramik müzesinde açılan "The Fairies of Cappadocia - Kapadokya'nın Perileri" resim sergisine yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Müze bölümü dışında fotoğraf ve resim sergilerine de ev sahipliği yapan Türkiye'nin ilk ve tek yer altı seramik müzesi olan Güray Müze'de son olarak Hatice Abalı'nın "The Fairies of Cappadocia - Kapadokya'nın Perileri" isimli resim sergisi açıldı.

Hatice Abalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dördüncü kişisel sergisi olduğunu belirterek, serginin temasının bütün parça ilişkisi içinde, geçmişinden alınarak kurgulanmış, herkesin farklı anlamlar yükleyeceği doğada benzeri görülmeyecek ve deneysel olarak kurgulanmış kompozisyonlardan oluştuğunu söyledi.

Kapadokya'nın Perileri'nde kadınlara vurgu yapan Abalı, "Yalnız kadınlar renkli ve sessizler, bir o kadar da yalın, sade, dingin. Biçim ve düzen olarak mekanla haşır neşir değildirler. Sanki yaşamın dışına çıkmış, durmuş, bakıyor gibidirler. Baktıklarını göstererek değil de gördüğünü göstererek anlatan" dedi.

Serginin yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördüğünü belirten Abalı, "Müzeye gelen turistler, sergiyi mutlaka geziyor" diye konuştu.

Sergi 6 Şubat 2016'a kadar gezilebilecek.

- Almanya'da karma sergiye katılıyor

Almanya'da Türkiye'den genç sanatçıların da katılacağı karma bir sergiye davet edildiğini vurgulayan Abalı, "19 Şubat 2016'da Almanya da Selb Porzellanikon'da başlayıp Augsburg, Bocholt, Mannheim ve Solingen şehirlerinde bulunan ve ayrıca başka eyalet müzelerinde sergilenecek karma bir sergide eserlerim yer alacak" dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kapadokya Almanya Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title