Haberler

Yenişehir Kültür Merkezi Ekim 2013'te Açılacak

Mersin merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, yapımı devam eden Kültür Merkezi'ni 2013 yılının Ekim ayında hizmete açacaklarını bildirdi.

Mersin merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, yapımı devam eden Kültür Merkezi'ni 2013 yılının Ekim ayında hizmete açacaklarını bildirdi.

Yenişehir Belediye Başkanı Genç, Türkiye'nin en büyük kültür merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyan ve inşaatı devam eden Kültür Merkezi'nin son durumu ile ilgili İHA muhabirine açıklama yaptı. Yaklaşık 8,5 yıldır belediye başkanı olduğunu, daha aday olurken Mersin'in çok ciddi bir kültür merkezine ihtiyacı olduğunu ve iş başına gelirse bu kültür merkezini mutlaka yapıp yaşama geçireceğini dile getirdiğini belirten Başkan Genç, şimdi bu sözünü yerine getirdiğini söyledi. Projeyi planlama aşamalarından söz eden Genç, yapmayı düşündükleri kültür merkezinin birçok belediyenin yaptığı 500-600 kişilik bir salon ve bir fuayeden ibaret olmadığına işaret ederek, "Turizm ve Kültür Bakanlığımız ve dünyada kabul edilen kültür merkezleri kriterleri var. Biz A sınıfı, en büyük, tüm bu kültür merkezi kriterlerini sağlayan bir kültür merkezi planladık. İlk yerimiz Muğdat Camii'nin güneyindeki şimdi Deniz Müzesi'nin yapıldığı yerdi, karşısındaki yeşil alan da dahil. Burası Hazine arazisi. Biz orası için Bakanlıktan proje izni aldık, projemizi yaptık, bir yıl sonra gittik, 3 yıl uğraştık tahsisini yaptıramadık. Her seferinde anlatmakla bitmez bir bahane çıktı. En sonunda müze söz konusu oldu, Deniz Kuvvetleri Komutanı gitti, Bakanlıkta 1 ayda tahsisi aldılar. İyi de oldu, bir müze yapıldı hiç olmazsa, orası boş kalmadı" dedi.

Bu gelişmenin ardından yeni bir yer için yeniden kolları sıvadıklarını, yaklaşık 1-1,5 sene uğraştıklarını anlatan Genç, sonunda Yenişehir Belediyesi'nin kuzeyinde 13. Cadde üzerinde 28 bin metrekarelik bir kamu alanı oluşturduklarını aktardı. Projeyi bitirerek hemen inşaata başladıklarını söyleyen Genç, "Şu anda inşaat devam ediyor, 2013 yılı Ekim ayında açılış yapacağız. Başarabilirsek daha önce de açmayı planlıyoruz. Hızlı çalışıyoruz" diye konuştu.

Kültür Merkezi'nin finansmanı olduğunu ancak Haziran ayında yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları'na yetiştirme olasılığı olmadığını da ifade eden Genç, "Bu mümkün değil. Biz bunu taşeronlarla, müteahhit firmayla da konuştuk ama yetiştiremezler. Çünkü kültür merkezinin kaba inşaattan sonraki kısmı çok özellikli. Özellikle sahne mekaniği, ses ve ışık, akustik çok önemli şeyler, aceleye getirilir şeyler değil. Bir kültür merkezinde akustik gereği gibi olmadıysa o binayı yık gitsin, hiçbir şeye yaramaz. Onun için aceleye getirmeye gerek yok. Kaldı ki spor tesisi değildir bu, 2013 için spor tesisleri yapılıyor, kültür merkezinin olmayışı bir eksiklik olmayacaktır. Tabi bu arada belediye seçimleri 6 ay öne alınmaya çalışılıyor, onu da göz önünde bulunduruyoruz. Biz de Haziran veya Mayıs'ta bitirelim diyoruz ama pek olası görünmüyor. Bizim için de önemli daha önce bitirmek" ifadelerini kullandı.

Kültür Merkezi'ne hibe kredi almak için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurduklarını ve taleplerinin kabul edildiği bilgisini de veren Başkan Genç, şöyle devam etti: "Bakanlık bize Kültür Merkezi için karşılıksız hibe kredi verecek ama ne kadar verirler bilmiyorum. Daha önce öğrendiğim kadarıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi Merinos Kültür Merkezi'ni yaptı. Bizimki koltuk sayısıyla ondan daha fazla, onların sanırım 2 bin 800 civarında koltuğu var toplamda; bizim kültür merkezimiz 3 bin koltuk sayısına sahip. Onlara 2 milyon lira hibe kredi vermişler, bize de 2-3 milyon verirler herhalde, öyle bekliyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Genç Osman Genç Yenişehir Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title