Haberler

Yenişehir Kent Konseyi Başkanlığına Dövenci Seçildi

Yenişehir Kent Konseyi’nin genel kurulu yapıldı.

Yenişehir Kent Konseyi'nin genel kurulu yapıldı. Kent Konseyi'nin ilk 2 yıllık dönemi için yapılan seçimde Yenişehir Kent Konseyi Başkanlığına Servet Serhat Dövenci getirildi.

Yenişehir Kent Konseyi'nin genel kurul toplantısı Yenişehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel kurula, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan ile Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de katıldı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Genç, Yenişehir Kent Konseyi'nin Türkiye'deki pek çok kent konseyi ile kıyaslandığında, laf değil iş ürettiğini belirtti. Özellikle hiçbir kent konseyinin "Alkol ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Merkezi" (AMATEM) gibi bir çalışması olmadığına dikkat çeken Genç, bu çalışmanın Türkiye çapında fark yaratan bir çalışma olduğunu vurguladı. Beş yıllık dönemin oldukça başarılı geçtiğini ifade eden Genç, yeni seçilecek ekibe başarılar diledi.

Divan Başkanlığını Prof. Dr. Bahar Taner'in yaptığı genel kurulda daha sonra Yenişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Hülya İnce, kent konseylerinin yapıları ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. İnce, sorunun değil, çözümün parçası olabilmek için ülkesi ve kenti adına, kişisel hiçbir çıkar gözetmeksizin gönüllü çalışmayı ilke edinmiş herkesin yan yana, omuz omuza mücadele vermesi gerektiğinin altını çizdi.

"YENİŞEHİR'DE KAYITLI 10 BİN MADDE BAĞIMLISI VAR"

Yenişehir Kaymakamı Özarslan da uyuşturucu madde bağımlılığının Türkiye'de büyük bir sorun olduğunu kaydetti. Yenişehir'de kayıtlı 10 bin madde bağımlısı bulunduğu bilgisini veren Özarslan, Yenişehir Kent Konseyi'ni AMATEM'in yaşama geçirilmesi konusunda yaptıkları çalışma için tebrik etti.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Hülya İnce'nin 2011-2014 yıllarına ait çalışma raporlarını okumasının ardından, Kent Konseyi'nin ilk 2 yıllık döneminde Kent Konseyi Başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Seçim sonucunda Kent Konseyi Başkanlığına Servet Serhat Dövenci, Yürütme Kurulu üyeliklerine de Prof. Dr. Bahar Taner, Atalay Narin, Fehime Bölek, Mehmet Alavlı, Aziz Ekinciler, Erol Türedi, Yasin Özay, Hasan Engin, Kamer Gülbeyaz, Orhan Sağlam, Ahmet Arıcan, Nuran Doğaroğlu, Perihan Saydam Pazarbaşı ve Alper Tolga Akkuş seçildiler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

mustafa özarslan ibrahim genç yenişehir türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title