Haberler

Yenipazar Dip Gölü Akyaka Gibi Oluyor

Aydın’ın Sakin Şehir ünvanlı tek şehri olan Yenipazar bundan sonra denizle de tanışıyor.

Aydın'ın Sakin Şehir ünvanlı tek şehri olan Yenipazar bundan sonra denizle de tanışıyor. Yıllar önce Büyük Menderes'in taşması ve yatak değiştirmesi sonucu Yenipazar'ın yakınında oluşan Akyaka Azmaklarına benzer oluşan Azmak bundan sonra yerli ve yabancı turizme hizmet verecek.

Yenipazar Belediyesi olarak yüzlerce dönüm alandan oluşan doğal gölün daha rantabl kullanılması amacıyla proje hazırladıklarını belirten Belediye Başkanı Zafer Savcı, "Dipgölü adını verdiğimiz bu alan yüzlerce dönüm alanı kapsıyor. Burası menderesin yatak değiştirmesi ve oluşan taşkınlarda kendiliğinden oluşan bir göl. Bu göl azmak ve sazlıklarla doldu. Bu alandan daha iyi faydalanmak için öncelikle çevresinde piknik yapılabilecek şekilde düzenleme yaptık. Gözetleme kulesi oluşturduk. Şimdi de ayrı bir proje ile 10 bin sazan bırakıyoruz. Önümüzdeki süreçte de deniz motoru ve bisikletleri su sporlarının yapılabileceği parkurlar oluşturacağız. Bu kapsamda Yenipazar Dipgölü hem balıkçılığa hem spora hem de turizme hizmet verecek" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenipazar Menderes Akyaka Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title