Haberler

Yenimahalle Yeşile Doymuyor

Başkent’in en yeşil ilçesi olma özelliğine sahip Yenimahalle, yeni yeşil alanlarına kavuşuyor.

Başkent'in en yeşil ilçesi olma özelliğine sahip Yenimahalle, yeni yeşil alanlarına kavuşuyor. Dünya Çevre Günü dolayısıyla el ele veren Yenimahalle Belediyesi, Ankara Valiliği ve Tema Vakfı Batıkent'e hatıra ormanı kazandırdı.

Bin metrekarelik alanda 110 çamın toprakla buluştuğu törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Karabina, Çevre ve Şehircilik Ankara İl Müdürü Banu Aslan Can, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Aras, Tema yetkilileri, Haydar Aliyev Ortaokulu öğrencileri, Atael Koleji öğrencileri ve Turgut Özal Mahallesi sakinleri katıldı.

YAŞAR FİDAN DİKTİ

Ağaç dikimi öncesi Yenimahalle Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri "Çam fidanı nasıl dikilir, dikkat edilmesi gereken hususlar, can suyu nedir ve neden önemlidir" gibi konularda mahalle sakinlerine ve çocuklara kısa bir sunum yaptı. Sunumun ardından Başkan Yaşar, protokolle birlikte ilk çam fidanını toprakla buluşturarak can suyunu verdi.

3 MİLYON 83 BİN 303 METREKARE YEŞİL ALAN

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar; Ankaralılara nefes aldırmak veTema Vakfı'nın da öngördüğü düzeyde kişi başı yeşil alan miktarına ulaşabilmek için kaynak ve zemin oluşturmaya devam ettiklerini ifade etti.

İlçede; imar planlarında yeşil olarak ayrılan tüm bölgeleri olması gerektiği gibi kullanıldığının altını çizen Yaşar "7 yılda toplam 3 Milyon 750 bin adet çiçek dikerken, 550 bin adet de fidan dikerek Ankara'nın oksijen deposu olduk. İlçemizde toplam 507 adet park yaptık. İlçe genelindeki yeşil alan miktarı 3 milyon 83 bin 303 metrekareye ulaştı ve Yenimahalle Avrupa standartlarında yeşil alana sahip oldu" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Dünya Çevre Günü Fethi Yaşar Tema Vakfı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title